Robby

Een nieuwe theedoek droogt vaak voor geen meter af

Leuk hoor, een nieuwe handdoek of theedoek. Maar als je ze wilt gebruiken nemen ze amper vocht op. You only had one job! Dan maar voor de sier ophangen en je oude vodje weer uit de prullenbak trekken? Nee hoor, er is een manier om die nieuwe thee- en handdoeken tóch te laten doen waar je ze voor gekocht hebt. 

Het ligt echt niet aan jou, je poetst hard genoeg! Nieuwe katoenen keukenhanddoeken nemen slecht vocht op door een natuurlijk waslaagje op de vezels.

Laagje
Daarnaast voegen fabrikanten allerlei stoffen toe om de doeken steviger te maken en dit maakt ze vaak licht waterafstotend en in plaats van absorberend. Echt, wij verzinnen dit niet. Het doel is dus om al die laagjes van de katoenvezels af te krijgen. Dat vergt een rigoureuze aanpak, maar de oplossing heb je zeer waarschijnlijk al in huis!

Azijn
Laat je nieuwe handdoeken een nachtje weken in koud water met wat azijn. Ten eerste worden de extra laagjes dan verwijderd en ten tweede fixeert dat de kleuren. Win-win! Was daarna je handdoeken op 60° en laat ze ‘t liefst aan de lijn drogen. Was hiernaast je theedoeken en handdoeken nooit met wasverzachter, er komt hierdoor een nieuw laagje op de vezels en dan kan je weer van voren af aan beginnen!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay