Op deze manier zakt je vulling niet naar de bodem

Een zelfgebakken cake is een waar feestje voor de smaakpapillen. Toch willen we soms wat extra sensatie aan het smaakfeestje toevoegen. Bijvoorbeeld door rozijnen, chocolade of noten toe te voegen aan de cake. Het is alleen zo’n domper als al die vulling naar de bodem van je cake gezakt blijkt te zijn wanneer je ‘m aansnijdt. Gelukkig valt dat te voorkomen.

Naar de bodem

Ook al roer je nog zo goed, de vulling van je cake kan volledig naar beneden zakken wanneer je hem bakt. Hoe dat komt? Simpel: door de warmte van de oven zakken de extra ingrediënten nu eenmaal naar de bodem. Ze glijden dan makkelijk door het beslag naar beneden. Met name bij een dun beslag gebeurt dit vaak.

Bloem

Gelukkig is er een simpel trucje om te voorkomen dat je gehele vulling naar de bodem van je cake zakt. Gepensioneerd bakker Jan Bekkers deelde het trucje met 24Kitchen. Zo vertelde de bakker dat hij vroeger vaak krentenbrood maakte en op een heel simpele manier voorkwam hij dat de krenten naar de boden zakten. Hij haalde de krenten namelijk eerst door de bloem. Door de bloem hadden de krenten extra grip in het beslag. Je kunt dit trucje ook toepassen bij chocolade en noten of andere een andere vulling naar keuze.

Lees ook: Deze dadel-walnotencake met honing is heerlijk bij een kopje koffie

Bron: 24Kitchen | Beeld: Pixabay