Sanne

TikTok is in ieder geval enthousiast

Pizza en sushi zijn twee dingen waar we eigenlijk niet tussen kunnen kiezen. En gelukkig hoeft dat ook niet! Want waarom zouden we de twee niet combineren tot sushi-pizza? Wij vertellen je alles over het gerecht dat trending is op TikTok.

Sushi-pizza

Het klinkt misschien als een gekke combinatie. Want hoe ga je dat doen? Rauwe vis op een pizzabodem met tomatensaus? Of tomatensaus en kaas in je sushi? Gelukkig blijkt het er nog best goed uit te zien. En alhoewel we ons afvragen of je alle lekkere dingen met elkaar moet combineren, of dat je het beter kun laten wat het is, is dit wellicht het proberen waard als je een keer iets nieuws wilt eten.

Niet moeilijk

Hoewel je voor het maken van pizza of sushi behoorlijk wat skills in huis moet hebben, is dat bij een sushi-pizza niet nodig. Dit kan iedereen maken, want het is niet moeilijk. Wat is nu precies het idee van dit gerecht? Van gegaarde sushirijst vorm je een pannenkoek die je krokant bakt in een pan. Daarna beleg je deze bodem met een saus die bij de sushi past – tomatensaus zouden we dus niet aanraden. Tot slot bedek je de ‘pizza’ met vis en andere sushi-toppings. Natuurlijk kun je hier zelf eindeloos mee variëren, dus laat vooral je eigen creativiteit erop los.

De bodem

De bodem van een sushi-pizza zal nooit zo stevig worden als een echte pizzabodem, maar je wilt hem natuurlijk wel zo stevig mogelijk maken. Hiervoor is het belangrijk dat je sushirijst gebruikt, en geen ‘gewone’ rijs. Door het hoge zetmeel- en vochtgehalte in sushirijst valt de bodem een stuk minder snel uit elkaar als je deze in de pan bakt. Het omkeren kan in het begin nog wel een dingetje zijn, maar oefening baart kunst! En je inzet wordt beloond met een bodem die aan beide kanten mooi goudbruin en lekker knapperig is.

Toppings

Als je de bodem hebt gemaakt, is het tijd om de sushi-pizza te beleggen. Maar welke toppings moet je daarvoor gebruiken? Qua saus is wasabi-aioli erg populair. Rauwe vis is een geliefde topping, zodat je nog steeds een sushi-gevoel hebt. Verder kun je ook bliktonijn gebruiken, of vegetarische opties als avocado, komkommer en sesamzaad. Maar zoals we eerder zeiden: je kunt hier zelf zoveel mee variëren als je wilt.

@veevu

Crispy Rice Sushi Pizza ???? #sushi #sushipizza #crispyrice #YUM #cookingtiktok

? Just the Two of Us – Grover Washington, Jr.

 

Lees ook: Diëtisten waarschuwen voor de onzin van deze TikTok-hacks

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Favorflav, TikTok | Beeld: Pexels