Maayke

Na deze chips hoef je je in ieder geval niet meer schuldig te voelen!

Soms heb je zin om lekker te snacken maar vind je het zonde om allemaal ongezonde troep naar binnen te werken. Grote kans dat wij nu het beste van beide werelden hebben gevonden! Met deze verrassend lekkere appelchips heb je een heerlijke snack én ben je gezond bezig. 

Nog een voordeel: met het maken van deze chips ben je slechts een paar minuten kwijt.

Ovenversie
Voor de ovenversie van de appelchips verwarm je de oven voor op 100 graden. Ondertussen hol je twee appels uit met een appelboor. Snijd de appels door het midden, dwars over het gat in de appel (zie afbeelding hieronder). Vanuit het midden van de appel snijd je smalle plakjes van ongeveer een halve centimeter. Verdeel de plakjes op een bakplaat (bekleed met bakpapier). Zet de bakplaat met appelschijfjes ±1,5 uur in de oven (100 graden).

Magnetron versie
Snijd de appels op dezelfde manier als op bovenstaande afbeelding. De schijfjes appel leg je vervolgens op een bord wat in de magnetron kan. Strooi eventueel de gewenste kruiden over de schijfjes (bv. kaneel en suiker). Zet het bord voor 6 minuten in de magnetron, op vol vermogen. De chipjes zullen wat inkrimpen. Draai na de zes minuten alle plakjes om en zet de chips nogmaals 3 minuten in de magnetron, maar dan op half vermogen.

Ga je toch liever voor de ‘ongezonde’ chips versie? Probeer dan eens om deze tortillachips zelf te maken!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Videostill