06 september 2023
Dorien Ypma

McDonald’s breidt het assortiment aan Meatless producten uit

Als échte Nederlanders zijn we gek op oerhollandse producten, waaronder natuurlijk de welbekende McKroket. Een kroket op een broodje met een heerlijke mosterdsaus, onze favoriet! Toch heeft de originele McKroket ruimte moeten maken voor een Meatless variant. Is dit het moment dat we afscheid moeten nemen van de geliefde klassieker?

Vier nieuwe producten

Vanaf dinsdag 5 september heeft de McDonald’s het Meatless-assortiment uitgebreid met vier nieuwe producten. De Veggie Chicken Honey Mustard Salad, McPlant Steakhouse, Veggie Nuggets én de Meatless McKroket zijn nu verkrijgbaar bij de fastfoodketen. McDonald’s biedt de gasten nog meer variatie aan op de menukaart door het introduceren van deze vier nieuwe producten. De Veggie Nuggets en de Veggie Chicken Honey Mustard Salad zijn twee nieuwe toevoegingen aan het menu. De McPlant Steakhouse is – naast de reguliere McPlant – tijdelijk verkrijgbaar en de McKroket wordt voor een bepaalde tijd vervangen voor een Meatless McKroket.

Nét zo lekker

De Impact Director bij McDonald’s Nederland, Dolly van den Akker, is enthousiast over de uitbreiding van het assortiment aan Meatless producten: “Bij McDonald’s zijn we constant bezig met de ontwikkeling van het menu. We luisteren naar de wensen van onze gasten en nemen graag het voortouw binnen onze sector. Dit doen we door het aanbieden van verantwoorde keuzes, zoals fruit en groente in de Happy Meal, maar ook door het aanbrengen van meer variatie in het menu-aanbod. We weten echter dat onze gasten vaak vaste voorkeuren hebben. Met deze campagne en nieuwe introducties willen we hen uitdagen tóch eens een keer voor die onbekende, Meatless optie te gaan. Die écht net zo lekker is.”

meatless

Jackfruit

Een tijdelijke vervanging dus voor de vertrouwde McKroket, máár de verrukkelijke smaak zal hetzelfde blijven. Er is veel verbeterd en veranderd in de receptuur van de Meatless McKroket. De belangrijkste verandering in het heerlijke broodje is het gebruik van jackfruit in plaats van vegetarisch draadjesvlees. Tijd om het nieuwe broodje kroket te proberen, wij zijn benieuwd!

Ook lekker: Perfect voor een feestje: de drie lekkerste recepten met kaaspizza

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Duurzaam Ondernemen, McDonald’s | Beeld: Adobe Stock, McDonald’s