Ingrediënten
  • 3 grote groene pepers (denk bijvoorbeeld aan Poblanopepers)
  • 1 grote witte ui
  • 1 jalapeño
  • 12 tot 15 medium tomatillos
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 bosje koriander
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 eetlepel limoensap
Sabine
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 3 grote groene pepers (denk bijvoorbeeld aan Poblanopepers)
  • 1 grote witte ui
  • 1 jalapeño
  • 12 tot 15 medium tomatillos
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 bosje koriander
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 eetlepel limoensap

Rode salsa smaakt verrukkelijk bij de nacho’s, maar deze groene variant tilt het naar een hoger niveau

Liefhebbers van de Mexicaanse keuken hebben vast al eens een ontmoeting gehad met groene salsa. Heb je ‘m ook geproefd? Dan weet je dat-ie wat milder smaakt dan rode salsa, maar daarmee niet minder lekker. De kans is groot dat je deze groene salsa nog niet eerder zelf in elkaar flanste en daar gaan we nu verandering in brengen.

Verschil groene en rode salsa

Het voornaamste verschil tussen rode salsa en salsa verde is dat de rode tomaten in groene salsa worden vervangen door groente tomaten, of tomatillos op z’n Spaans. Denk hierbij niet aan onrijpe tomaten, maar aan speciale groene tomaten. Je kunt ze helaas niet in de supermarkt kopen, maar bij de speciaalzaak en online zijn de zogenoemde Mexicaanse aardkersen goed te verkrijgen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Rooster de groene pepers 10 minuten in de oven.
  • Haal de pepers voorzichtig uit de oven en doe ze in een kom. Dek de kom af met keukenfolie en laat nog 10 minuten stomen. Laat de groene pepers even afkoelen en pel daarna de verkoolde velletjes van de pepers. Zet apart.
  • Snijd de ui grof, haal de zaadjes uit de jalapeño en snijd de groene tomaten in kwarten. Doe deze ingrediënten daarna in de keukenmachine en pulseer 5 keer.
  • Voeg daarna de overgebleven ingrediënten toe en zet de keukenmachine aan tot de saus de gewenste structuur bereikt.
  • De salsa kun je meteen eten, maar de smaak komt pas echt tot z’n recht als je de groene salsa een nachtje in de koelkast laat staan.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: ontbijtnacho’s met kaas, spek en salsa

Wil je dit recept bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: The Spruce Eats | Beeld: Salsa Verde door Warren Layton onder de licentie CC BY-SA 2.0