Ingrediënten
  • 452 gram sushi rijst 
  • 944 milliliter water
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram shiitake-paddenstoelen
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels donkere sojasaus
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 100 gram groene ui
  • 1 eetlepel zwart sesamzaad, optioneel
  • 1 avocado
  • Nori, zeewier
  • Bakspray
Sanne
30 min.
2-3 pers.
Ingrediënten
  • 452 gram sushi rijst 
  • 944 milliliter water
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram shiitake-paddenstoelen
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels donkere sojasaus
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 100 gram groene ui
  • 1 eetlepel zwart sesamzaad, optioneel
  • 1 avocado
  • Nori, zeewier
  • Bakspray

Om te delen, of om alleen op te eten natuurlijk 

Oké, het is misschien niet helemaal coronaproof, maar lekker is het wel. Deze mega sushi is gevuld met avocado en champignons die zijn gebakken in een heerlijke sojasaus. Deel hem met je vrienden of familie, door stukjes af te breken met wat zeewier. Alhoewel, in deze tijden is het misschien beter om de mega sushi gewoon te verdelen over een aantal borden. Hoe dan ook, geniet ervan! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo ga je te werk: 

  • Was de rijst grondig. 
  • Kook de rijst in een middelgrote pan op hoog vuur tot het water kookt. Draai het vuur omlaag en laat nog ongeveer 20 minuten sudderen.
  • Voeg de azijn en suiker toe terwijl er nog wat water in de pan staat. Roer goed door en haal de pan van het vuur.
  • Voeg in een aparte pan de olie en de champignons toe. Bak tot ze bruin beginnen te worden.
  • Voeg de sojasaus, groene uien en bruine suiker toe. Laat 2-3 minuten sudderen. Voeg indien nodig een beetje water toe.
  • Spuit een vierkante of ronde kom in met bakspray en druk de rijst met de achterkant van een lepel in de randen.
  • Leg de plakjes avocado rond de randen en onderkant van de rijst.
  • Vul de kom aan met de champignonsaus. 
  • Dek de kom af met nog een laagje rijst en druk dit aan met de achterkant van een lepel. 
  • Plaats een serveerschaal (of een bord) op de kom en draai hem ondersteboven. Verwijder de kom voorzichtig.
  • Bestrooi de mega sushi met zwarte sesamzaadjes. 
  • Gebruik stukjes zeewier om wat van de mega sushi te pakken of — meer coronaproof — schep wat op je bord. 
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Wait what? Hier is het sojasaus-visje bij de sushi dus voor

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty