Deze TikTokker deelt een fantastische lifehack

Het is weer zover: we zijn een lifehack rijker door TikTok! Deze keer heeft het alles te maken met sushi. Want als echte sushi-fan weet je vast al waar we het over hebben: de visvormige flesjes sojasaus die je krijgt in de sushi-kit. Heb jij je altijd al afgevraagd wat je daarmee moet? Dan hebben wij het antwoord voor je. 

Wat moet je ermee?

Je hebt het je vast al eens afgevraagd: wat moet je toch in godsnaam met dat gekke visje waar sojasaus inzit? Doe je de sojasaus altijd in de deksel van de afhaalsushi? Of in een apart bakje, om het er vervolgens in te dippen? Het is allemaal niet handig en knoeien ligt op de loer. Die struggle is vanaf nu verleden tijd, dankzij de Australische April-Joy Goodlet.

Gaatjes prikken

Op TikTok deelt April-Joy een fantastisch trucje. Want wat moet je nou precies doen met dat visje? Het is simpel: prik gaatjes in de sushirol met de voorkant van het visje en knijp er een beetje in. Zo druppelt de sojasaus makkelijk naar binnen en is knoeien verleden tijd. Wat een uitvinding! Op deze manier zitten we voortaan niet meer te kliederen met saus bij een lekkere maki of uramkai. Bij uramaki – sushi waarbij rijst aan de buitenkant zit – is het niet moeilijk om de snuit van het flesje tussen de rijst te drukken. Bij maki moet je iets harder prikken, maar in de video gaat het de Australische vrij makkelijk af.

@apriljoygoodlet

Asian tings ? #lifehack #fyp #foryoupage #aussietreats #fortitudevalley #heapsgood #sushi #howoldwereyou

? original sound – April-Joy Goodlet

Verbaasde reacties

De TikTok-video van slechts een paar seconden vliegt het internet over, inmiddels hebben ruim 2,7 miljoen mensen de lifehack gezien. De reacties stromen dan ook vol met verbaasde reacties en mensen taggen elkaar massaal. Moeilijk is het niet, maar handig zeker wel! Dus, de volgende keer dat je sushi eet weet je wat je moet doen met het sojasuas-visje: prikken maar!

Lees ook: Wow! Deze TikTok-hack maakt uien snijden een stuk makkelijker

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: TikTok | Beeld: Pixabay