Sabine
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1,2 kilo pompoen
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, in een aantal stukken gesneden
  • 1 liter groentebouillon
  • zout en peper naar smaak
  • 150 milliliter room

Dit soepje maak je met maar een paar ingrediënten

Momenteel is het weer buiten niet bepaald lekker te noemen. Hoogtijd om op te warmen met een soepje. Wil je voor een soepje gaan dat perfect bij de herfst past? Ga dan voor deze simpele pompoensoep. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en hij is binnen 20 minuten klaar!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Snijd de pompoen in stukjes van ongeveer drie centimeter. Je hoeft de pompoen niet te schillen, maar verwijder wel alle zaadjes.
  • Doe de pompoen, ui, knoflook, bouillon en water in een grote pan. Breng het aan de kook en zet het vuur zacht zodra het kookt. Laat het opstaan tot de pompoen beetgaar is.
  • Verwijder de pan van het vuur en pureer de ingrediënten met een staafmixer.
  • Voeg daarna het zout en peper toe en het grootste deel van de room. Voeg de room nooit toe wanneer de soep nog kookt, want het room zal dan splitten.
  • Doe de soep in kommen en verdeel het laatste beetje room in een mooi patroon over de kommen. Serveer eventueel met croutons. 

Lees ook: Wij watertanden nu al: zo maak je lavacakejes van witte chocolade en pompoen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Bron: Recipe tin eats | Beeld: Pixabay