Tjitske
30 min.
6-8 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram chocolade naar keuze
  • 60 milliliter water
  • 500 gram poedersuiker
  • 10 gram eiwitpoeder
  • 500 gram kruidnoten
  • flinke scheut Licor 43

Dubbel snoepen: chocoladekruidnoten met Licor 43

Tja, het is nog een beetje vroeg maar we kunnen er niet omheen: de kruidnoten liggen weer in de winkel. Wij hebben stiekem al een paar gesnoept. Vooral de chocoladevariant vinden wij héél lekker. Maar weet je wat nog lekkerder is? Chocoladekruidnoten met Licor 43. En die maak je gewoon zelf! Moeilijk is het niet, maar wel overheerlijk. Ga jij het proberen?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel 

Zo wordt pakjesavond nog leuker.

Kruidnoten

De kruidnoten liggen alweer een maand in de schappen en dat terwijl het nog lang geen 5 december is! Toch hebben wij stiekem al een paar gesnoept, want ze zijn zo lekker. Er liggen vele varianten in de schappen, van ‘gewone’ chocoladekruidnoten tot truffelkruidnoten en andere smaakjes. Er zijn speciaalzaken en bakkers die kruidnoten met Licor 43-smaak verkopen, maar wij maken ze gewoon zelf! Want, kruidnoten + chocola + Licor 43 = hemels, toch?

Zo maak je het:

  • Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron.
  • Dip de kruidnoten een voor een in de gesmolten chocolade en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat om uit te harden.
  • Meng de poedersuiker met het eiwitpoeder, het water en een flinke scheut Licor 43. Meng dit tot een kleverig papje.
  • Haal de uitgeharde chocoladekruidnoten door het Licor 43-mengsel en leg terug op de bakplaat om te drogen.
  • Geniet van je overheerlijke chocoladekruidnoten met Licor 43!

Lees ook: Recept: Tiramisu met Licor 43

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Glamour | Beeld: Videostill