20 + 40 min. wachttijd min.
4 pers.

Knapperig vanbuiten, kazig vanbinnen

Heb jij komend weekend wel een lekkere borrelhap verdiend? Tijd om de airfryer voor te verwarmen, want dan kunnen deze heerlijke mozzarellasticks er meteen in. Voor deze lekker kazige snack heb je maar weinig ingrediënten nodig en ook lang in de keuken staan is niet aan de orde. Eet smakelijk!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de mozzarellasticks:

  • Snijd de mozzarella in twaalf reepjes. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 30 minuutjes in de vriezer.
  • Meng ondertussen de mayonaise en het ei in een middelgrote kom. Voeg in een grotere kom bloem, broodkruim, uienpoeder en knoflookpoeder samen.
  • Dip de bevroren mozzarellastengels eerst in het mayo-eimengsel en vervolgens in het bloemmengsel, zodat ze aan alle kanten goed bedekt zijn. Leg de sticks weer op de bakplaat en laat nog eens 10 minuutjes in de vriezer staan.
  • Verwarm de airfryer voor op 190°C. Bak de mozzarellasticks ongeveer 5 minuten. Doe niet te veel sticks tegelijk in de airfryer, zodat ze allemaal de ruimte krijgen en krokanter worden.
  • Serveer met mayonaise, ketchup of een ander sausje. Geniet ervan!

Ook lekker:  Deegballetjes met mozzarella, knoflookboter en tomatendip

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Unsplash, Clint Bustrillos

Ingrediënten
  • 350 gram mozzarella
  • 60 gram mayonaise
  • 1 groot ei
  • 35 gram bloem
  • 4 eetlepels broodkruim
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder