Esther Reitsema
25 min.
25 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram zachte boter
  • 65 gram witte suiker
  • 65 gram bruine suiker
  • 155 gram gecondenseerde melk
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 165 gram Maltesers
  • 240 gram zelfrijzende bloem

Perfect voor wanneer je snel van je zelfgebakken koekjes wil genieten

Niets is lekkerder dan een flinke portie zelfgemaakte koekjes, maar soms hebben we geen zin om daarvoor uren in de keuken te spenderen. In dat geval dit recept voor koekjes met Maltesers perfect: ze zijn om je vingers bij af te likken én je hebt ze binnen no-time klaar!

Zo maak je de koekjes:

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bedek de bakplaat met bakpapier.
  • Hak de Maltesers grof.
  • Mix de boter samen met de suiker in een kom tot een luchtig mengsel. Voeg de gecondenseerde melk en de vanille toe en klop dit samen nog 1 minuut.
  • Voeg de Maltesers en de bloem toe aan het mengsel en roer met een eetlepel tot alles goed gemengd is.
  • Maak van het deeg bolletjes ter grootte van een walnoot en leg ze met voldoende ruimte ertussen op de bakplaat.
  • Bak de koekjes 12 tot 15 minuten in het midden van de oven. Laat ze voldoende afkoelen voordat je ze serveert.
  • Enjoy!

Ook lekker: Recept: heerlijke pindakaas koekjes met slechts 3 ingrediënten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Beautify | Beeld: Adobe Stock