Desy
10 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 kopjes voorgekookt wit maismeel van P.A.N.
  • 2,5 kopjes water
  • 1 theelepel zout

Een kind kan de was doen!

Soms wil je voor het ontbijt eens iets anders eten dan een boterham met kaas of je bakje havermout. Maak dan eens deze lekkere mais-pannenkoekjes met maar twee ingrediënten. In Zuid-Amerika worden de pannenkoekjes ook wel arepa genoemd. 

Zo maak je het:

  • Doe het water in een kom en doe het zout erdoor. Meng goed door elkaar.
  • Voeg het maismeel toe en kneed het geheel tot een deeg
  • Laat het deeg even rusten en verdeel het daarna in 10-12 porties
  • Maak van de porties balletjes en druk deze plat tussen vershoudfolie dat je hebt ingesmeerd met olijfolie
  • Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
  • Serveer met bijvoorbeeld kaas.

Lees ook: Recept: gevulde champignons met roomkaas en Parmezaanse kaas

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest!

Beeld: videostill BBC Good Food