redacteur

De keuze voor een ontbijtje kan veel over jou vertellen!

Je wordt ‘s ochtends wakker, rekt je een keer goed uit en dan is het tijd voor een ontbijtje. Maar wat wordt het? Waar sommige mensen warmlopen voor een bakje havermout met kaneel, zweren anderen bij een bruine boterham met kaas. Natuurlijk is dit een kwestie van smaak, maar wist je dat je ontbijtkeuze meer over jou als persoon zegt dan je zou denken?

En, klopt het bij jou?

Boterham met hagelslag

Voor jou bestaat er niets beters dan de dag beginnen met een paar sneetjes brood met een royale laag hagelslag. Boterhammen ongezond? Welnee! Hagelslag te veel suiker? Onzin! Een ontbijtje in elkaar flansen met wat bessen en zaden vind jij maar priegelwerk. Je bent helemaal jezelf en doet gewoon lekker je eigen ding.

Yoghurt

Waarschijnlijk ben je erg gehecht aan je schaaltje yoghurt en eet je dat al tijden iedere ochtend. Je vind het belangrijk om de dag gezond te beginnen, maar een smoothie is voor jou te licht. Yoghurt vult voldoende en bovendien krijg je zo gelijk je eiwitten binnen. Je bent vast een persoon die op alles voorbereid is. Heeft iemand hoofdpijn? Jij staat al in de aanslag met een paracetamolletje.

Warme havermout

Jij houdt van comfort in de ochtend en dit ontbijtje geeft je het gevoel alsof iemand je een warme knuffel geeft. Je houdt graag vast aan een bepaalde routine. Je hebt een lievelingsrestaurant en je zet vaak dezelfde boodschappen op je lijstje.

Je eet iedere ochtend iets anders

Houd jij ervan om verschillende ontbijtjes af te wisselen? Dan ben je -je raadt het vast al- onvoorspelbaar. Je houdt van avontuur en afwisseling en je bent totaal niet gehecht aan routines.

Een sapje

Start jij de dag met een sapje? Dan leef je graag volgens de laatste trends. Een smoothie of sapje is voor jou het perfecte snelle ontbijtje en toch een handige manier om gezond te leven. Je krijgt meteen je vitamines binnen en bent gelijk klaar voor de rest van de dag. Je houdt van structuur in je leven, soms kun je hier zelfs een beetje in doorslaan.

Iets makkelijks voor onderweg

Waarom zou je uitgebreid ontbijten, als je ook langer in bed kunt blijven liggen en je maaltje tijdens het reizen kunt oppeuzelen? Als je jezelf hierin herkent, betekent dit dat je van gemak houdt en altijd haast hebt. Maar kijk wel uit, want ontbijten tijdens het rijden is niet zo’n verstandig idee en soms is het zo druk in de bus of trein, dat je geen momentje kunt vinden om te eten. Wen jezelf daarom aan om de avond van tevoren een ontbijtje te maken en deze klaar te zetten voor in de ochtend.

Een smoothiebowl

Hoewel er een hoop mensen zijn die wel zo’n prachtig opgemaakte smoothiebowl zouden willen eten ‘s ochtends, heeft niet iedereen ook zin er daadwerkelijk één te bereiden. Maar jij wel! Je houdt ervan om alles onder controle te hebben. Je gunt jezelf daarom iedere ochtend zo’n Instagram-waardig maaltje. Je bent perfectionistisch en vindt het belangrijk dat alles er tip-top uitziet.

Niets

Ben jij iemand die het ontbijt altijd overslaat? Dan ben je waarschijnlijk heel ambitieus en een bezige bij. De plannen die je voor jezelf hebt gemaakt, wil je het liefst zo snel mogelijk realiseren. Een geweldige instelling natuurlijk, maar vergeet niet voor jezelf te zorgen! Gun jezelf ook wat vrije tijd. In tegenstelling tot een ontbijtje, gaat koffie er bij jou wel altijd in ‘s ochtends.

Lees ook: De truc om af te vallen en eetbuien tegen te gaan? Mindful eten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Libelle, Fitgirls | Beeld: Pexels