Ingrediënten
  • 8 á 10 eetlepels kruidendressing
  • 340 gram driekleuren pasta
  • 90 gram zwarte olijven, gehalveerd
  • 1/2 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1/2 groene paprika, in stukjes gesneden
  • 80 gram salami, in stukjes gesneden
  • 115 gram broccoliroosjes
  • 80 gram cherrytomaten
  • 60 gram mozzarellabolletjes
  • Zout en peper
  • Rucola
  • Parmezaanse kaas
Christel
25 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 8 á 10 eetlepels kruidendressing
  • 340 gram driekleuren pasta
  • 90 gram zwarte olijven, gehalveerd
  • 1/2 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1/2 groene paprika, in stukjes gesneden
  • 80 gram salami, in stukjes gesneden
  • 115 gram broccoliroosjes
  • 80 gram cherrytomaten
  • 60 gram mozzarellabolletjes
  • Zout en peper
  • Rucola
  • Parmezaanse kaas

Lekker dat het is

Als je niet veel tijd hebt om de volgende dag uitgebreid te koken, is het fijn om van tevoren al vast wat klaar te maken. Helemaal als je ook weinig tijd hebt om te eten is dat een uitkomst. Als we op tijd staan maken we graag een pastasalade. Deze is een dag nadat je het hebt gemaakt hartstikke lekker en je hoeft het gerecht niet op te warmen. Ideaal!

Wat moet je doen?

  • Kook de pasta gaar volgens de verpakking en laat volledig afkoelen.
  • Doe de pasta, olijven, paprika, salami, broccoli, cherrytomaten en mozzarellabolletjes in een kom en roer goed door.
  • Schenk de dressing over de salade en roer opnieuw door.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer met wat rucola en Parmezaanse kaas.
  • Geniet ervan!

Tip: een kruidendressing gebruiken die je zelf hebt gemaakt is nog lekkerder. Hieronder lees je het recept.

Wat heb je nodig?

  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregana
  • snufje zwarte peper
  • 1 theelepel knoflookzout
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel paprika, heel fijn gesneden
  • 60 milliliter witte wijnazijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 100 milliliter olijfolie

Wat moet je doen?

  • Het enige wat je moet doen is alle ingrediënten in een kommetje doen en dit door elkaar roeren.

Lees ook: Psst… Dit is het geheim voor een perfect gekookt ei

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: videostill