Sabine

Elke chocoladefan gaat dit geweldig vinden

Een chocoladefondue is eigenlijk altijd wel een goed idee. De lekkerste dingen dippen in die heerlijke vloeibare chocolade, wie wordt daar nu niet gelukkig van? Om dat geluk nog mooier te maken, hoef je dit maal niet rondom een fonduesetje te zitten, maar kun je het ook maken in een brood! Het ziet er supermooi uit en je hoeft daarna niet een fondueset schoon te maken!

Dit heb je nodig:

  • 1 groot, ongesneden brood
  • 60 gram boter
  • 3 eetlepel suiker 
  • halve theelepel kaneel
  • 280 gram pure chocolade
  • 280 gram melkchocolade
  • 280 gram witte chocolade
  • 3 x 240 milliliter slagroom

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd 3 evengrote stukken vierkanten brood uit het brood.
  • Snijd deze 3 broodstukken een paar keer doormidden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier het brood op en de uitgesneden broodstukjes.
  • Smelt de boter en voeg hier de suiker aan toe. Roer dit goed.
  • Gebruik daarna een kwastje om het brood te voorzien van een laagje boter. Voeg daarna kaneel toe aan de overgebleven boter. Smeer hiermee de broodstukjes in. 
  • Plaats het brood daarna 25 minuten in de oven. Haal de kaneelbroodstukjes echter na 10 minuten al uit de oven.
  • Doe de pure, melk en witte chocolade in aparte pannetjes en voeg in elk pannetje 240 milliliter slagroom toe. Laat het daarna op middelhoog vuur smelten en roer.
  • Schenk daarna elk soort chocolade in een van de gaten in het brood. Je houdt chocolade over in de pannetjes, maar dit kun je later bij het brood schenken, aangezien de gaten in het brood niet supergroot zijn.
  • Serveer met favoriet fruit en koekjes.

Lees ook: No way: mogelijk zitten we over dertig jaar zónder chocolade

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tasty | Beeld: Videostill YouTube Tasty