Sabine

Er zitten een paar grappige feitjes tussen

Franse frietjes met lekkere saus, een Big Tasty of gewoon een heel menu. Bij de McDonald’s kan iedereen wel terecht voor een vette lekkernij. De McDonald’s-fans onder ons kennen waarschijnlijk het hele menu uit hun hoofd, maar naast het menu zijn er nog tig andere dingen die ontzettend interessant zijn aan de fastfoodketen!

Wist jij dit al?

In Amerika zijn meer McDonald’s-ketens dan ziekenhuizen. Ga je naar Amerika? Dan tref je ongeveer anderhalf keer zoveel McDonald’s-vestigingen aan dan ziekenhuizen. In Amerika vind je 10.660 ziekenhuizen tegenover 14.350 McDonald’s-restaurants.

In Arizona heeft McDonald’s een andere kleur. De M van McDonald’s is ontzettend typisch en iedereen weet wel waar die voor staat: McDondald’s dus. Oorspronkelijk zijn het eigen twee bogen die een M vormen, maar niet overal is deze M goudkleurig. De enige McDonald’s wiens bogen een andere kleur hebben, is die in de staat Arizona. In Sedona kleurt deze M namelijk turquoise.

Een bericht gedeeld door Cali (@c_strella) op

In Hong Kong bestaat een heus McDonald’s-trouwprogramma. Wil jij het jawoord aan je partner geven terwijl je omringd bent met McDonald’s-voedsel? Dan is Hong Hong de plek voor jou. Je kunt hier voor 1200 pond per twee uur een McDonald’s afhuren. Dit is inclusief McDonald’s-cadeautjes voor 50 gasten, een set McDonald’s-trouwringen en een boeket.

In 2014 werd McDonalds voor 1.5 miljoen dollar aangeklaagd. Een klant beweerde dat hij ernstig had geleden nadat hij maar één servetje kreeg bij zijn bestelling.

Zweden heeft een ski-thru. 
Veel McDonald’s-vestingen (behalve die in de binnenstad) zijn wel voorzien van een drive-thru, maar in Zweden gaan ze een stapje verder, daar hebben ze een ski-thru. In Lindvallen kun je met ski’s en al langs de ski-thru skiën en een heerlijke burger halen.

De slechts verkochte burger ooit was de Hula Burger. Klinkt best leuk toch, die Hula Burger. Echter was het wel een heel karig burgertje. Een broodje werd namelijk niet belegd met een hamburger, maar werd voorzien van een gegrild stuk ananas met een plakje kaas erover heen. De burger verdween dan ook weer snel van het menu.

Er bestaat een drijvende McDonald’s. De McBarge is de enige McDonald’s die drijft. Je vindt ‘m in Vancouver in Canada. Helaas is de vestiging momenteel dicht, maar misschien opent-ie z’n deuren ooit weer!

Sommige mensen zijn er heilig van overtuigd dat er een geheim McDonald’s-menu bestaat. Wat er onder andere op dit menu zou staan? Een McLeprechaun Shake, een McKinley Mac en de Land, Air en Sea burger.

De grootste Big Mac kun je bestellen in North Huntingdon. Echt, we verzinnen het niet: in dit plaatsje vind je het Big Mac Museum. Hier kun je de grootste Big Mac ter wereld bewonderen, dat wel 426 centimeter breed is. Echter is het niet de bedoeling dat deze wordt gegeten, helaas…

Lees ook: Dit moet je volgens een manager nóóit meer bestellen bij de McDonald’s

Dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RD | Beeld: Pexels