Redactie Kookfans
35 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram wortel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 250 gram groene asperges
  • 6 scharreleieren
  • 250 gram ricotta
  • 20 gram basilicum
  • 200 gram gerookte zalm
  • OVERIG
  • Mixer

Een smaakvolle combinatie

Een omelet is één van onze favoriete snelle maaltijden hier op de redactie van Kookfans. Rijk aan groente en boordevol eiwitten, het houdt het ons een lange tijd verzadigd. Om je omelet écht een groot succes te maken, toppen we ‘m af met ricotta. Heerlijk!

Smaakbom

Aan deze omelet zijn onder andere asperges en zalm toegevoegd. Een heerlijke combinatie, die helemaal past bij de lente. Door de ricotta krijgt de omelet een extra romige structuur, daar wordt iedereen toch blij van?

Zo maak je de omelet:

  • Schil de wortels, en snijd ze in de lengte doormidden.
  • Verhit een pan met olie, en bak de worteltjes zo’n tien minuten. Ondertussen snijd je de paprika fijn, en snijd je het uiteinde van de asperges af. Daarna snijd je de asperges in de lengte doormidden.
  • Doe de paprika en asperges bij de wortels in de pan, en schep regelmatig om. Bak het ongeveer vijf minuten door.
  • Splits de eieren. Het eiwit doe je in een aparte kom en klop je voorzichtig luchtig met de mixer. Roer het eigeel los en voeg er kruiden aan toe naar eigen smaak. Schep dan het eigeel door het eiwit.
  • Verdeel het eimengsel gelijkmatig over de groenten in de pan. Bak de omelet op laag vuur in ongeveer twintig minuten gaar. Het beste is om een deksel op de pan te doen.
  • Doe de ricotta in een kom en roer dit los. Houd een beetje basilicum apart, maar snijd de rest fijn en roer het door de ricotta. Je kunt hier naar eigen smaak kruiden aan toevoegen.
  • Scheur de zalm in stukjes.
  • Nu komt het leuke gedeelte. Leg een bord omgekeerd op de pan, en draai ze samen om. Doe wel even overhandschoenen aan, want de pan is natuurlijk heet. Zo ligt de omelet mooi op je bord en loop je niet het risico dat de omelet scheurt wanneer je ‘m uit de pan probeert te scheppen.
  • Verdeel de ricotta en zalm in het midden van de omelet, en garneer met basilicum.
  • Et voilà! Klaar om aan te vallen!

Ook lekker: Recept: romige champignonomelet met tuinkruiden

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Jumbo | Beeld: Adobe Stock