Ingrediënten
  • 2x 1 eetlepel roomboter
  • 1 gele middelgrote gele ui, gesnipperd
  • 150 gram champignons, dungesneden + 2 extra dungesneden champignons
  • 120 milliliter witte wijn
  • 120 milliliter slagroom
  • Zout en peper, naar smaak
  • Verse dille, fijngesneden
  • Verse peterselie, fijngesneden
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 60 gram kaas, geraspt
  • 1 bosuitje, fijngesneden
Christel
15 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 2x 1 eetlepel roomboter
  • 1 gele middelgrote gele ui, gesnipperd
  • 150 gram champignons, dungesneden + 2 extra dungesneden champignons
  • 120 milliliter witte wijn
  • 120 milliliter slagroom
  • Zout en peper, naar smaak
  • Verse dille, fijngesneden
  • Verse peterselie, fijngesneden
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 60 gram kaas, geraspt
  • 1 bosuitje, fijngesneden

Wij beginnen spontaan te watertanden!

Een omelet maken is in principe kinderspel. Even een eitje klutsen, olie in de pan, ham en kaas toevoegen en bakken maar! Dit is al overheerlijk, maar voeg eens wat champignons aan je omeletje toe en je hebt een eitje om u tegen te zeggen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Smelt 1 eetlepel boter in een koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Voeg de ui en champignons toe en bak tot de ui en champignons zacht zijn.
  • Schenk de wijn in de pan en roer goed door.
  • Voeg de slagroom toe en meng alles met elkaar. Laat de saus inkoken en breng op smaak met wat zout en peper.
  • Roer als laatst nog wat peterselie en dille door de saus en zet apart.
  • Smelt opnieuw 1 eetlepel roomboter in een koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Leg de 2 gesneden champignons in de pan en bak even. Schenk de losgeklopte eieren eroverheen.
  • Breng het ei op smaak met wat zout en peper.
  • Sprenkel de geraspte kaas over het ei als de bovenkant van de omelet bijna droog is.
  • Verdeel de helft van het champignonmengsel eroverheen en rol de omelet op.
  • Doe de omelet op een bord en verdeel de overige helft van de champignons erover.
  • Serveer met wat extra dille en een bosuitje.

 

Ook lekker: Roemeens gefrituurd fetabrood

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Chillout Cuisine | Beeld: Videostill YouTube