Deze drie smaakmakers zijn goede alternatieven

Koriander: de een is er dol op, de ander walgt ervan. Een middenweg lijkt niet te bestaan. Behoor jij tot de tweede categorie en ben je van mening dat koriander naar zeepsop smaakt? Dan weet je maar al te goed dat het kruid werkelijk overal opduikt. In salades, curry’s of wraps: je komt het op de meest verrassende momenten tegen. Zit je daar weer de takjes uit je maaltje te vissen. Irritant! Gelukkig bestaan er ook prima vervangers voor koriander, die je eten net zoveel smaak geven. Maar dan dus zónder die zeepsmaak!

1. Peterselie

Wist je dat peterselie en koriander afstammen van dezelfde plantenfamilie? Als je een hekel hebt aan de smaak van koriander, kun je dus prima peterselie proberen. Hak wat blaadjes fijn en verwerk deze in je gerecht, maar let op dat je niet overdrijft. Peterselie is namelijk iets bitterder dan koriander en is daardoor een stuk meer aanwezig in je eten.

2. Basilicum

Basilicum is een heerlijk geurend kruid dat superlekker smaakt in de pesto of door de pasta. Ook in zoete gerechten doet basilicum het wonderbaarlijk goed. Woon je in de buurt van een supermarkt of een toko die Thaise basilicum verkoopt? Sla deze variant dan in, want Thaise basilicum is bitterder van smaak en komt hierdoor meer in de buurt van koriander dan zijn Italiaanse broertje.

3. Kruidenmix

Bereid je regelmatig een smaakvolle stoofpot in de keuken? Dan kom je met wat creativiteit een heel eind. Heb je nog wat takjes bieslook liggen? Wat rozemarijn of een bosje peterselie? Hak deze kruiden dan fijn en mix ze door elkaar. Sommige van deze kruiden lijken vrij veel op koriander, anderen juist weer helemaal niet (hallo rozemarijn!), maar samengevoegd geven ze je gerecht een gelaagdheid die ervoor zorgt dat andere kruiden eruit springen. Een kruidenmix maakt je maaltje een stuk interessanter, maar ook hier geldt: less is more!

Lees ook: Recept: romige champignonomelet met tuinkruiden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Pure Wow | Beeld: Pexels