Ingrediënten
  • 200 gram basmatirijst
  • 2 eetlepels olie
  • 1 rode ui
  • 300 gram rauwe garnalen
  • 8 lente-uitjes
  • 1 eetlepel gedroogde chilivlokken
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • limoensap van 2 limoenen
  • 50 gram gezouten pinda's
redacteur
20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram basmatirijst
  • 2 eetlepels olie
  • 1 rode ui
  • 300 gram rauwe garnalen
  • 8 lente-uitjes
  • 1 eetlepel gedroogde chilivlokken
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • limoensap van 2 limoenen
  • 50 gram gezouten pinda's

Haal de Thaise smaken in huis met deze heerlijke limoengarnalen!

Wij zijn groot fan de van de Thaise keuken, die bekend staat om zijn intense smaken. Dankzij het gebruik van verschillende kruiden en specerijen worden tongstrelende gerechten gecreëerd. Deze limoengarnalen met honing en chili vormen hierop geen uitzondering. De combinatie van zoet, zuur en pittig maakt van dit gerecht een ware smaakexplosie. Je weet niet wat je proeft!

Zoet, zuur en pittig in één gerecht: een heuse smaakexplosie!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het

  • Kook de rijst gaar zoals op de verpakking staat beschreven.
  • Snijd de rode ui en de lente-ui in kleine stukjes. Verhit in een koekenpan twee lepels olie en bak hierin de rode ui in ongeveer 2 minuten zacht.
  • Voeg de rijst toe aan de uitjes en bak een paar minuten mee. Doe daarna de garnalen erbij en bak alles totdat de garnalen gaar zijn. Roer regelmatig.
  • Voeg de lente-uitjes, chilivlokken, honing en limoensap toe. Meng goed door elkaar en laat ongeveer 2 minuten bakken.
  • Hak de pinda’s in stukjes en strooi deze vlak voor het serveren over de rijst.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: pittige noedels met garnalen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Woman and home | Beeld: Videostill