Ingrediënten
  • 150 gram bastognekoekjes
  • 50 gram boter
  • 200 milliliter slagroom
  • 50 gram (poeder)suiker
  • 400 gram roomkaas (bijvoorbeeld philadelphia)
  • 1 theelepel kaneel
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker (voor de toffeesaus)
  • 100 milliliter slagroom (voor de toffeesaus)
  • 100 gram roomboter (voor de toffeesaus)
redacteur
30 (+ 6-8 uur in de koelkast) min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram bastognekoekjes
  • 50 gram boter
  • 200 milliliter slagroom
  • 50 gram (poeder)suiker
  • 400 gram roomkaas (bijvoorbeeld philadelphia)
  • 1 theelepel kaneel
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker (voor de toffeesaus)
  • 100 milliliter slagroom (voor de toffeesaus)
  • 100 gram roomboter (voor de toffeesaus)

Zo makkelijk; een kind kan de was doen!

Soms heb je gewoon zin in een lekker stuk taart, maar wil je er niet uren voor in de keuken hoeven zwoegen. Je kunt er dan voor kiezen een kant-en-klare taart uit de supermarkt te halen, maar je kunt er ook gewoon één bakken! Een zelfgemaakte taart smaakt nu eenmaal net wat lekkerder. Deze cheesecake met bastognebodem en toffeesaus is binnen een half uur klaar en ook nog eens super makkelijk te maken. En zeg nu zelf: het is toch een plaatje?

Deze goddelijke taart maak je binnen een half uur!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het

  • Verkruimel de koekjes met een keukenmachine of met een deegroller. Wanneer je een deegroller gebruikt, moet je de koekjes eerst in een zakje doen.
  • Smelt 50 gram boter in een steelpannetje. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels.
  • Vet een springvorm in en schep alle kruimels in de vorm. Druk de kruimels goed tegen de bodem aan met de bolle kant van een lepel of met je vingers.
  • Doe 200 milliliter slagroom en de suiker in een kom en klop dit met een elektrische mixer op, totdat je een luchtig mengel overhoudt. Voeg vervolgens de roomkaas en kaneel toe en meng dit goed door de slagroom.
  • Schep het slagroommengsel op de koekjesbodem en dek de vorm af met vershoudfolie of aluminiumfolie. Zet de cheesecake minimaal 6 tot 8 uur in de koelkast.
  • De toffeesaus kun je op elk moment maken, want je kunt hem gemakkelijk weer opwarmen op een later moment. Verwarm hiervoor de basterdsuiker met de slagroom en de boter in een steelpannetje. Blijf ondertussen steeds roeren. Laat het geheel kort koken wanneer de suiker gesmolten is, dit zorgt ervoor dat de saus nog iets dikker wordt. Laat de toffeesaus goed afkoelen voor gebruik!
  • Giet de saus over de cheesecake (nadat hij is opgestijfd in de koelkast). Je kunt de cheesecake eventueel nog versieren met wat fruit, zoals aardbeien of plakjes banaan.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: marshmallowtaart

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: Videostill