Ingrediënten
  • Voor het koekjesdeeg:
  • 300 gram maizena
  • 200 gram bloem
  • 1 vanillestokje, gebruik alleen het merg
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 4 eidooiers
  • 1 theelepel baksoda
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 150 gram suiker
  • 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel cognac
  • 1 citroen, gebruik alleen de geraspte schil
  • Voor de vulling:
  • 1 blikje kant en klare dulce de leche
  • Geraspte kokos
Roos
120 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • Voor het koekjesdeeg:
  • 300 gram maizena
  • 200 gram bloem
  • 1 vanillestokje, gebruik alleen het merg
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 4 eidooiers
  • 1 theelepel baksoda
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 150 gram suiker
  • 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel cognac
  • 1 citroen, gebruik alleen de geraspte schil
  • Voor de vulling:
  • 1 blikje kant en klare dulce de leche
  • Geraspte kokos

De koningin deelt het recept voor haar favoriete Argentijnse lekkernij

Afgelopen zondag vierde onze koningin Máxima, geheel in coronastijl, haar verjaardag in eigen huis. En net als veel andere Nederlanders is ook onze koningin aan het bakken geslagen. Nog leuker: in een Facebookbericht deelt Máxima haar favoriete baksel, namelijk Argentijnse Alfajores van dulce de leche. “Ik ben met Alfajores opgegroeid, het zijn mijn lievelingskoekjes! Ik bak ze volgens mijn moeders recept, dat ik graag met jullie deel. Zodat je ze ook zelf thuis kunt bakken”, aldus Máxima in het Facebookbericht van Het Koningshuis.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de lievelingskoekjes van Máxima:

  • Verwarm de oven voor op 160 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Roer in een kom de maizena, bloem, suiker, baksoda, bakpoeder, vanille-merg en de geraspte citroenschil door elkaar.
  • Voeg vervolgens de zachte boter, eidooiers en cognac toe. Kneed met je handen tot een stevig deeg. Vorm een bal en laat dit in een kom een uur rusten. Lukt het vormen van een bal niet? Voeg dan 1 of 2 eetlepels citroensap toe.
  • Rol het deeg uit met een deegroller en steek met een glas of speciale koekjesvorm rondjes uit het deeg. Kies voor rondjes met een diameter van ongeveer 4 centimeter en een halve centimeter dik. Leg de rondjes op de bakplaat. Let op: de koekjes moeten niet te dicht tegen elkaar liggen.
  • Bak 10 tot 12 minuten tot de koekjes licht verkleuren. Laat de koekjes vervolgens afkoelen.
  • Smeer een laag dulce de leche op een koekje en plak een ander koekje hier bovenop. Rol de plakkerige zijkanten van het samengestelde koekje door de kokosrasp.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Met dit verrassende ingrediënt maak je een zachte focaccia

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Het Koninklijk Huis | Beeld: Koningin Máxima, 2020, door RVD – Martijn Beekman