Marlieke
30 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • Kant-en-klaar croissantdeeg (voor 6 croissants)
  • 150 gram cheddarkaas
  • 2 teentjes knoflook
  • Grote hand vol verse peterselie
  • 250 gram boter

Je hebt er maar een handjevol ingrediënten voor nodig

Opgepast: ‘gewone’ kaascroissants kunnen plotseling tegenvallen als je deze variant met knoflookboter hebt geprobeerd. Deze hartige hap zet je zo in elkaar en je kunt er letterlijk je vingers bij aflikken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de kaascroissants:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Rol het kant-en-klare croissantdeeg uit op een bakplaat met bakpapier en snijd in stukken volgens de aangegeven lijnen.
  • Snijd de cheddarkaas in grote blokken, hak de verse peterselie fijn en pers de teentjes knoflook.
  • Smelt de boter samen met de knoflook in een pannetje of in de magnetron tot het helemaal vloeibaar is geworden. Meng de peterselie hier doorheen.
  • Pak een blokje cheddarkaas en leg deze op het croissantdeeg. Rol het deeg op richting de punt en vouw de uiteinden iets naar binnen om een croissantvorm te krijgen. Herhaal voor alle zes stukken croissantdeeg.
  • Leg de croissantjes op de bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze rijkelijk met de gesmolten knoflookboter.
  • Bak de croissants 15-20 minuten in de oven. Houd goed in de gaten of ze niet aanbranden.
  • Haal de croissants uit de oven en bestrijk ze nogmaals met de overgebleven knoflookboter.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Croissants met karamel en pecannoten

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: One Kitchen – A Thousand Ideas | Beeld: videostill