Ingrediënten
  • Voor de cake:
  • 4 eetlepels tarwebloem
  • 2 eetlepels suiker
  • Snufje bakpoeder
  • Snufje kaneel
  • Snufje nootmuskaat
  • Snufje zout
  • 2 eetlepels melk
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels wortel, geraspt
  • Rozijnen, gehakt (optioneel)
  • Walnoten, gehakt (optioneel)
  • Voor de frosting:
  • 1 eetlepel roomkaas
  • 1 theelepel honing
  • 1/4 theelepel vanille-extract
Jaimy Boer
2 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • Voor de cake:
  • 4 eetlepels tarwebloem
  • 2 eetlepels suiker
  • Snufje bakpoeder
  • Snufje kaneel
  • Snufje nootmuskaat
  • Snufje zout
  • 2 eetlepels melk
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels wortel, geraspt
  • Rozijnen, gehakt (optioneel)
  • Walnoten, gehakt (optioneel)
  • Voor de frosting:
  • 1 eetlepel roomkaas
  • 1 theelepel honing
  • 1/4 theelepel vanille-extract

Dit wil je meteen proberen!

Als het op bakken aankomt, dan vinden we een carrot cake het leukste om te maken. Het nadeel? Je moet veel geduld hebben voor het eenmaal klaar is. Gelukkig vonden we dit recept waarin je binnen één minuut een carrot mug cake op tafel zet. En hij smaakt ook nog eens hetzelfde als een carrot cake. Aan de slag! 

Zo maak je de carrot mug cake:

  • Gebruik voor dit recept een mok van 250 milliliter.
  • Doe hier de bloem, suiker, baking soda, kaneel, nootmuskaat en het zout in de mok. Roer alles goed door.
  • Voeg daarna de olie, melk, wortel en eventueel de rozijnen en walnoten toe. Roer ook dit goed door.
  • Zet de mok 1 minuut in de magnetron (1000 Watt).
  • Voor de frosting: doe de roomkaas, honing en het vanille-extract in en klein kommetje. Meng dit vervolgens met een lepel tot een gladde consistentie.
  • Verdeel de frosting over de bovenkant van de carrot mug cake en maak het af met de gehakte walnoten.
  • Genieten maar!

In onderstaande video kun je zien hoe je het recept maakt!

Lees ook: Recept: zo maak je jam met carrot cake-smaak

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Dingen voor Vrouwen, Em’s Kitchen | Beeld: Videostill Em’s Kitchen