Naomi

Deze aardappelkroketjes zijn veel lekkerder!

Kinderen zijn dol op aardappelkroketjes en volwassenen stiekem ook. Je kunt ze uiteraard kopen in de supermarkt, maar zelf maken is leuker én lekkerder. Maak ze gezellig samen met de kinderen en je hebt gegarandeerd een leuke bezigheid!

Lekkerder en leuker!

Wat heb je nodig?

  • 800 gram aardappelen
  • 70 gram boter
  • 3 eieren
  • 200 gram bloem
  • 200 gram paneermeel
  • nootmuskaat, zout en peper
  • olie om in te frituren

Wat moet je doen?

  • Doe de aardappels met schil en al in de oven op 180 graden voor ongeveer 60 minuten. Draai ze elke 20 minuten.
  • Snijd de aardappel doormidden en schep het binnenste eruit. Pureer het met een pureestamper. Snijd de boter in stukjes en doe dat erbij. Voeg nu ook de nootmuskaat, zout en peper toe en roer het goed door elkaar.
  • Scheidt de eieren en voeg het eigeel bij het mengsel. Zet het eiwit even apart.
  • Meng het mengsel nog een keer goed door en doe het dan in een spuitzak.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit hier hele lange kroketten op. Zet ze 30 minuten in de koelkast.
  • Nu ga je de kroketten paneren. Snijd de lange kroketten in kleinere kroketten en rol ze door het bloem. Daarna door het ei en tot slot door het paneermeel. Doe dit met elk kroketje.
  • Frituur ze daarna op 170 graden. Ze zijn klaar wanneer het jasje goudbruin kleurt.

Lees ook: Oeps, boter vergeten uit de koelkast te leggen? Zo heb je het in no-time op kamertemperatuur zonder magnetron!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Recipe30 | Beeld: videostill recipe30