Deze lekkere lasagne pockets zijn een feest op iedere eettafel

Ingrediënten
  • 500 gram (runder)gehakt
  • 2 kleine wortelen
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 120 milliliter rode wijn
  • 350 milliliter tomatensaus- of blokjes
  • 350 milliliter bechamelsaus
  • 125 gram geraspte mozzarella
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 8 verse lasagnebladen
  • Verse basilicumblaadjes naar smaak
Maayke
60 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram (runder)gehakt
  • 2 kleine wortelen
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 120 milliliter rode wijn
  • 350 milliliter tomatensaus- of blokjes
  • 350 milliliter bechamelsaus
  • 125 gram geraspte mozzarella
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 8 verse lasagnebladen
  • Verse basilicumblaadjes naar smaak

Lasagne pockets zijn snel, makkelijk en lekker!

Lasagne is een van onze favoriete Italiaanse gerechten. Je kunt er alle kant mee op door de lasagne te vullen met bolognesesaus, bechamelsaus, zalm en/of spinazie. Maar zo’n grote ovenschaal vol met lasagne is misschien wel wat te veel voor een of twee personen. Probeer daarom eens deze simpele lasagne pockets te maken. Eén pocket is precies genoeg voor één persoon.

In dit recept heb je voor vier personen acht verse lasagnebladen nodig, twee bladen per lasagne pocket.

Zo maak je het:

  • Verhit in een grote koekenpan wat (olijf)olie op middelhoog vuur.
  • Voeg rundergehakt toe en breek het gehakt los met een houten lepel. Voeg een zout en peper naar smaak toe.
  • Kook tot het gehakt bruin en gaar is. Haal het uit het vuur en laat het in een zeef weglopen.
  • Voeg in dezelfde koekenpan opnieuw wat olie op middelmatig vuur.
  • Voeg de gesneden uienblokjes toe en bak tot het zachter begint te worden, voeg knoflook en wortels toe en blijf koken totdat de groenten zacht zijn.
  • Roer de tomatenpuree erdoor en kook 1 minuut.
  • Voeg het gebakken gehakt toe en roer alles goed door. Breng op smaak met wat zout-, peper- en chili-vlokken.
  • Voeg de rode wijn toe en kook dit ongeveer 1 minuut mee.
  • Voeg de tomatensaus/blokjes toe en kook tot het borrelt. Dek af met een deksel, zet het vuur lager en laat gedurende 10 minuten sudderen. Haal vervolgens de saus van het vuur om af te koelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg een vers lasagneblad horizontaal. Smeer een dunne laag bechamelsaus over de bovenkant in het midden, in een vierkante vorm.
  • Bedek met een ander lasagneblad die verticaal het vierkant van bechamelsaus bedekt.
  • Verspreid opnieuw bechamelsaus in een vierkante vorm en leg hier wat afgekoelde bolognesesaus op.
  • Strooi gelijkmatig over mozzarella.
  • Vouw eerst over de linkerkant, dan onderaan, dan rechts, dan het bovenste stuk en stop in de linkerbovenhoek onder de bovenhoek van de linkerkant (net als het dichtvouwen van een verhuisdoos).
  • Herhaal met de resterende lasagnebladen.
  • Leg ze op een bakplaat, ingevet met een beetje olie.
  • Bedek elke pocket met bechamelsaus, mozzarella en Parmezaanse kaas.
  • Bak 20 minuten in de oven tot het bubbelt en kookt. Grill tot ze net goudbruin zijn.
  • Serveer de lasagne pockets door wat vers gesneden basilicum over de pockets de strooien.

Bekijk hier de videoinstructie van Twisted:

Lees ook: Op deze manier maak je de smeuïgste gehaktballen ooit!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Twisted | Beeld: videostill, YouTube