14 juni 2017

Geen onnodige afwas met dit lasagne recept!

Van een enorme berg afwas wordt vrijwel niemand blij. Of je afwast met de hand of de borden in de vaatwasser moet zetten, het is en blijft een vervelend klusje. Daarom is het wel zo fijn om een makkelijk recept te hebben dat net al te veel troep creëert. Voor dit recept heb je maar één pan nodig. Geen vervelende ovenschalen of extra pannen. Nee, je hebt maar één pan nodig om deze lasagne te maken. Probeer het maar!

Wat heb je nodig? (voor 8 personen)

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui
  • 500 gram gekruid gehakt
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 3 tenen knoflook
  • 0,5 theelepel chilivlokken
  • 800 milliliter tomatenblokjes
  • 1 ei, geklutst
  • 450 gram ricotta
  • 200 gram geraspte kaas
  • 6 lasagnebladen

Wat moet je doen?

  • Verhit de olie in een ovenbestendige koekenpan met een diameter van 25 centimeter. Bak de uien in ongeveer 3 minuten zacht om vervolgens het gehakt toe te voegen. Bak dit al roerend en plettend en voeg dan de champignons, knoflook, chilivlokken toe. Laat dit alles bakken tot de champignons mooi zacht zijn.
  • Doe de tomatenblokjes bij het geheel en laat het geheel even koken voor 12 tot 15 minuten. Het mengsel wordt wat dikker. Schep het geheel daarna in een grote schaal.
  • Meng het ei, de ricotta en een derde van de geraspte kaas vervolgens in een middelgrote schaal.
  • Nu wordt de lasagne opgebouwd. Begin met een laag van het vleesmengsel. Leg daar 2 lasagnebladen op en maak het af met een laag van het ricottamengsel. Herhaal dit tot de mengsels op zijn.
  • Zet de pan daarna op het vuur en laat het 12 tot 15 minuten koken. Op die manier worden de lasagnebladen zacht.
  • Haal de pan van de hitte bron af en maak de lasagne af met de geraspte kaas.
  • Doe de lasagne even onder de grill in de oven en klaar!

Eet smakelijk!

Gek op lasagne? Bekijk dit ook eens:

Bron en beeld: chatelaine | beeld: videostill Crouton Crackerjacks