11 mei 2017

Bovendien is-ie zo klaar.

Lasagne is een heerlijke Italiaanse ovenschotel, echter moet het vaak wel lang in de oven. Maak een lasagne in de airfryer en deze is binnen 15 minuten klaar.

Wat heb je nodig?

  • 6 lasagnevellen
  • 75 gram gesneden uien
  • 110 gram gesneden paprika
  • 150 gram gesneden tomaten
  • 110 gram spinazie
  • 25 milliliter tomatenpuree
  • 40 gram geraspte kaas
  • Zout
  • peper

Wat heb je nodig voor de bechamelsaus?

  • 240 milliliter volle melk
  • 20 gram bloem
  • 15 gram boter

Wat moet je doen?

  • Maak als eerst de bechamelsaus. Smelt boter in een sauspan en voeg hier vervolgens de bloem aantoe. Laat dit 5 minuten op een laag vuur staan en roer dit regelmatig.
  • Schenk daarna beetje bij beetje de melk bij de bloem en roer dit continu met een garde door om klontjes te voorkomen. Sprenkel daarna een beetje zout en peper bij de bechamelsaus.
  • Doe nu een beetje olie in een koekenpan en roerbak de spinazie hierin voor ongeveer twee minuten.
  • Doe daarna opnieuw een beetje olie in een andere pan en bak hierin de uien tot ze lichtbruin zijn. Voeg vervolgens de paprika, tomatenpuree en tomaten in de pan en laat dit voor een paar minuten op een middelhoog vuur staan.
  • Vet een airfryer bakvorm in met wat olie. Verspreid een beetje tomatensaus op de bodem en leg daarna een 2 lasagnevellen op de tomatensaus. Sprenkel hier vervolgens de helft van de kaas overheen. Daarna bedek je weer twee lasagnevellen eroverheen en opnieuw de tomatensaus. Daarna leg je de derde laag vellen erover. Daar schenk je de bechamelsaus overheen. Daarna leg je de laatste helft van de kaas over de lasagne.
  • Bak de lasagne gaar in 15 minuten op 180 graden.

Bron: Healthy Kadai | Beeld: video still YouTube