14 juni 2017

Deze macaronisalade is ideaal voor warme dagen

Je in de zomer vergrijpen aan de patatjes mayo met frikandellen en een softijsje toe is niet zo moeilijk. Je beheersen en een salade pakken in plaats van de barbecue aansteken vraagt wel wat zelfdiscipline. Niks moeilijks aan hoor,  als je salade maar een beetje lekker is. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke macaronisalade?

Dit heb je nodig:

  • 230 gram (volkoren) macaroni
  • 120 milliliter (light) mayonaise
  • 120 milliliter Griekse yoghurt met 0% vet
  • 20 milliliter witte wijnazijn
  • 2 theelepels Dijon mosterd
  • 2 theelepels honing
  • zout en peper naar smaak
  • 2 hardgekookte eieren, in stukjes gesneden
  • 150 gram ui, fijn gesneden
  • 40 gram rode ui, fijn gesneden
  • peterselie naar smaak, fijn gesneden
  • 75 gram selderij, fijn gesneden
  • 175 gram paprika, fijn gesneden
  • 100 gram geraspte wortels

Zo maak je het:

  • Kook de macaroni volgens de verpakking. Giet de pasta daarna af en laat het goed afkoelen.
  • Meng in een kom de mayonaise met de Griekse yoghurt, azijn, mosterd, honing en wat zout en peper naar smaak.
  • Voeg de macaroni toe aan de mayonaisedressing met de eieren, paprika, selderij, ui, rode ui en wortel en je salade is klaar om te eten.

Bron: Cooking Classy. Beeld: Cooking Classy.