14 juni 2017

Maïskolven op de BBQ zijn heerlijk als afwisseling!

Het wordt weer mooi weer dit weekend! Het zonnetje gaat zich weer van zijn beste kant laten zien en dus kan die barbecue weer uit de schuur gehaald worden. Vlees en salades horen daar natuurlijk bij. Deze maïskolven zijn perfect voor de vegetariërs of mensen die afwisseling willen. Het mooie is dat je nog wat kruidenboter overhoudt wat heerlijk is op een stokbroodje of over een stukje vlees!

Wat heb je nodig? (voor 4 maïskolven)

  • 4 (gekookte) maïskolven
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 3 theelepel citroensap.
  • 15 takjes platte peterselie
  • 10 takjes dille
  • 15 stengels bieslook
  • 2-3 teentjes knoflook
  • zout en peper

Wat moet je doen?

  • Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de peterselie, dille en bieslook fijn en pers de knoflook uit.
  • Prak de boter met de citroensap, kruiden en knoflook. Doe dit met een vork of een spatel. Voeg er daarna zout en peper naar smaak aan toe.
  • Leg een strook vershoudfolie op het aanrecht en schep de kruidenboter op deze strook. Vouw de folie dicht zodat zich een rol vormt en draai de uiteinden zo dat het dicht zit. Leg de rol voor minimaal een uur in de koelkast, zodat het weer goed hard wordt.
  • Als de barbecue of grillplaat goed warm is kan je de (gekookte) maïskolven in 10 minuten gaar bakken.
  • Smeer de kruidenboter over de maïs en genieten maar!

Eet smakelijk!

Meer barbecue recepten? Bekijk dit eens:

Bron: DoYouBake | Beeld: videostill Gordon Ramsay