Tjitske
Ingrediënten
  • 100 gram pure chocolade
  • 150 gram kruidnoten
  • 30 milliliter Licor 43 (of andere likeur zoals Baileys) (optioneel)

Weer eens wat anders dan pindarotsjes: kruidnotenrotsjes

Ben jij ook zo dol op pindarotsjes? Wij wel! Al gauw knabbelen we er iets te veel weg, want ze zijn ook zo lekker. Wist je dat je deze traktatie ook in het thema van Sinterklaas kunt maken? Gewoon door de pinda’s te vervangen door kruidnoten. Zo krijg je dus een soort chocoladekruidnoten maar dan anders: kruidnotenrotsjes dus. Maak ze simpel en alleen met chocola of voeg nog wat extras toe zoals Licor 43.

Dit is toch om te smullen?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Een simpeler gerecht bestaat niet. Smelt de pure chocolade au bain marie, dus in een pannetje of kom boven een pan met kokend water.
  • Zodra de chocolade is gesmolten voeg je de Licor 43 of andere drank toe. Dit is natuurlijk optioneel, want maak je ze voor kinderen dan laat je dit weg.
  • Doe de kruidnoten bij de chocola in de kom en roer goed, zodat alle kruidnoten onder de chocolade zitten.
  • Leg een stuk bakpapier op het aanrecht en gebruik twee lepels om zo de kruidnotenrotsjes te maken. Schep een paar kruidnoten op met een lepel en gebruik de andere lepel om ze op het bakpapier te deponeren.
  • Laat de kruidnotenrotsjes uitharden op je aanrecht, dit duurt 1 tot 2 uur, afhankelijk van hoe warm je keuken is.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: arretjescake met kruidnoten en chocolade

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Uit Pauline’s Keuken | Beeld: Videostill