Tjitske
Ingrediënten
  • 200 gram kruidnoten + extra om te decoreren
  • 50 gram boter + extra om in te vetten
  • 400 gram Philadephia of andere roomkaas
  • 60 gram poedersuiker
  • 125 milliliter zure room
  • 2 theelepels vanille-extract

De Sint is dol op deze cheesecake met kruidnoten

De goedheiligman is nog niet in ons land, maar toch zijn wij al in de sfeer voor kruidnoten. Met chocola, Licor 43 of gewone… Jammie! Deze cheesecake met kruidnoten is superlekker en heel gemakkelijk om te maken. Leuk om te maken voor de intocht, op pakjesavond of gewoon nu al, omdat het kan!

Voor wie ga jij deze cheesecake maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel

Zo maak je het:

  • Neem 200 gram kruidnoten en verkruimel deze door ze in een afsluitbaar plastic zakje te doen en er met een deegroller op te slaan en overheen te rollen.
  • Smelt de boter in de magnetron en meng dit met de kruidnootkruimels.
  • Bekleed een springvorm van 18 centimeter met bakpapier. Doe de kruidnootkruimels erin en druk het aan met de bolle kant van een lepel. Zet 10 minuten in de koelkast om af te koelen.
  • Maak ondertussen de roomkaasvulling. Doe de roomkaas in een kom en voeg hier de suiker, zure room en vanille-extract aan toe.
  • Haal de bodem uit de koelkast en giet het roomkaasmengsel erop. Spreid uit met de bolle kant van een lepel.
  • Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Decoreer de taart met kruidnoten en eventueel wat schuimpjes.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Cheesecake met kruidnoten en zoute karamel – om te smullen zo lekker!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Bron: Philadelphia NL | Beeld: Videostill, YouTube