24 oktober 2018
Tjitske

Willem-Alexander en Máxima waren op bezoek bij the Queen

Voor het eerst in 36 jaar brachten koning Willem-Alexander en koningin Máxima een staatsbezoek aan Engeland. Ze zijn op bezoek bij koningin Elizabeth en kroonprins Charles en zijn vrouw Camilla. Ook prins William en Kate Middleton waren aanwezig. Onze koning en koningin werden met veel splendeur onthaald en mochten na een lange dag in Londen bij the Queen in Buckingham Palace aanschuiven.

Wat eet je eigenlijk bij de koningin van Engeland?

170 gasten

Naar verluidt waren er 170 gasten uitgenodigd om een vorkje mee te prikken. Er waren ellenlange tafels gedekt precies zoals koningin Elizabeth dat wilde. The Queen liet niets aan toevalligheden over, want ze kwam hoogstpersoonlijk inspecteren of de tafeldekking wel aan haar eisen voldeed. Wat bleek? Er lag nog wat stof op de vloer! Zo kun je je gasten natuurlijk niet onthalen, dus de stofzuiger moest nog tevoorschijn gehaald worden voordat Willem-Alexander en Máxima de zaal binnentraden.

Het banket

Willem-Alexander en Máxima kwamen als laatste de zaal binnen en mochten bij koningin Elizabeth aan het hoofd zitten. Elizabeth opende het banket met een speech over de gedeelde geschiedenis van Nederlanden het Verenigd Koninkrijk en hoe hecht de twee naties zijn. Daarna werd nog even het Wilhelmus gespeeld ter ere van de Nederlandse gasten.

Het menu

Na de speech en het Wilhelmus mochten de gasten dan eindelijk aanvallen. Het voorgerecht bestond uit gepocheerde rollade met een kreeftsaus. Dit werd gevolgd door het hoofdgerecht van ossenhaas met spinazie, sperziebonen en gestoofde rode kool als bijgerechten. Daarna werd nog een salade van gestoofde artisjokken geserveerd. Naar verluidt was koningin Máxima door de dolle heen toen het dessert werd geserveerd: een puree van donkere chocolade en mandarijn met een koffiecrème. Om het banket af te sluiten kregen alle gasten een kopje koffie en een klein gebakje. Tijdens het diner dronken de gasten zes verschillende wijnen.

Feest

Bij zo’n prachtig banket hoort natuurlijk ook een gepaste outfit. Stiekem ook benieuwd hoe de twee koninklijke families eruit zagen? Bekijk de foto’s hieronder.

De gasten aan tafel terwijl the Queen haar speech geeft:

Koningin Máxima:

Kate Middleton:

Máxima, Willem-Alexander, koningin Elizabeth en prins Charles:

Lees ook: Snel weer trek na een maaltijd? Je eten mist dit ingrediënt!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Videostill