Een heerlijk smeuïge chocoladebrownie met kruidnoten

Denken we aan 5 december? Dan denken we ook aan al het snoepgoed dat typerend is voor deze periode van het jaar. Kruidnoten, chocoladekruidnoten, letters van banket, marsepein en ga zo maar door. Wil je tijdens een feestelijke sinterklaasaangelegenheid graag chocoladebrownies serveren? Geef de brownies dan een goedheiligmanmake-over. Wij bakten deze heerlijke kruidnoten chocoladefudge brownie en delen nu het recept met je.

De kruidnoten geven de chocoladebrownie extra smaak.

Gebruikers van de mobiele versie vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de kruidnoten chocolade fudgebrownie:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Zeef de bloem en het cacaopoeder in een kom en doe de suiker erbij. Roer de ingrediënten goed.
  • Breek de chocolade in stukjes en doe dit in een magnetron bestendig kommetje. Schenk hier de melk bij en zet het kommetje 30 seconden in de magnetron. Roer daarna en zet opnieuw 30 seconden in de magnetron. Blijf deze stappen herhalen tot de chocolade gesmolten is. Roer daarna tot de chocolade en de melk met elkaar zijn vermengd.
  • Schenk het chocolademengsel samen met de zonnebloemolie in de kom met droge ingrediënten. Roer tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
  • Bekleed een browniebakblik met bakpapier. Schenk de helft van het beslag in het bakblik. Verdeel daarna 12 kruidnoten over het beslag. Schenk daarna de rest van het beslag over de kruidnoten. Gebruik eventueel een lepel om het beslag goed over de kruidnoten te verdelen.
  • Zet het bakblik in de voorverwarmde oven en bak 15 minuten.
  • Haal de kruidnoten chocolade fudgebrownie daarna uit de oven en druk voorzichtig de overgebleven 12 kruidnoten in de brownie. Bak daarna nog 10 minuten. Laat afkoelen, haal de brownie uit het bakblik en snijd in stukken. 

Lees ook: Recept: kruidnoten chocoladetruffels

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Kookfans | Beeld: Kookfans 

Ingrediënten
  • 80 gram bloem
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 150 gram suiker
  • 120 milliliter volle melk
  • 160 gram pure chocolade
  • 60 gram zonnebloemolie
  • 24 kruidnoten