Het komt de smaak en structuur van de couscous niet ten goede

Wanneer we couscous in eigen keuken maken, koken we vaak heet water en gieten we dit over de grof gemalen durumtarwe. Afdekken, even wachten en klaar ben je! Toch is dit niet de juiste manier om couscous te bereiden, zo blijkt. Als je couscous namelijk op deze manier bereidt kan dit de smaak aanzienlijk aantasten. Hoe je het dan wel moet bereiden? Wij vertellen het je.

Traditionele bereidingswijze

Het kan goed zijn dat je couscous in een restaurant anders smaakt dan wanneer je het zelf thuis maakt. Dit heeft alles te maken met de manier waarop je couscous bereidt. Om de perfecte couscous op tafel te zetten, wil je graag dat het een luchtige structuur heeft. Giet je heet water over de durumtarwe? Dan krijg je juist het tegenovergestelde effect en wordt het compact. Gebruik daarom geen kokend heet water, maar stoom de couscous. Op deze manier tover je couscous op tafel die net zo smaakt alsof het uit de Marokkaanse keuken komt.

Couscous stomen

Gebruik in plaats van kokend heet water eerst koud water. Bepaal hoeveel couscous je wil bereiden en doe dit in een grote kom of tajine. Giet hier een flinke scheut koud water of koude bouillon over, samen met een scheutje olijfolie, verse kruiden en wat peper en zout naar smaak. Meng met een lepel de ingrediënten losjes door elkaar en laat vijf minuten weken. Kook ondertussen water in een pan en voeg voor extra smaak eventueel nog wat bouillon toe. Giet nu de couscous af in een vergiet en hang het vergiet boven de pan met kokend water. Stoom de couscous op deze manier in 15 tot 20 minuten gaar. Deze traditionele manier kost wellicht iets meer tijd, maar dit komt het eindresultaat zeker ten goede!

Maak dit lekkere gerecht met couscous: Pittige groente couscous

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Culy, 24 Kitchen, Margriet | Beeld: Pixabay