Ingrediënten
  • 2 zalmfilets
  • 2 limoenen (rasp en sap)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout
  • 1/2 rode paprika
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1/2 rode ui
  • 180 milliliter neutrale olie (voor de limoenmayonaise)
  • 1 ei
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel azijn
  • 8 kleine tortilla's
  • 1 kropje baby romainesla
  • klein bosje koriander
30 min.
2 pers.

Dit gerecht brengt je vast in lentesferen

Nu het alweer halverwege maart is, krijgen we de lente al een beetje in onze bol. De dikke truien mogen zo langzamerhand weer de kast in en ons huis is weer toe aan de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak. We verlangen naar warme temperaturen en het dragen van jurkjes en t-shirtjes met korte mouwen. Om alvast in de lentesfeer te komen, hebben we een gerecht uitgezocht dat hier perfect bij past. Deze taco’s met zalm, avocado en limoenmayonaise zijn heerlijk fris en licht. Wij krijgen al zin om er een koud biertje bij open te trekken!

Deze vistaco’s zijn heerlijk fris en licht: een echt lentegerechtje.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het

  • Meng het sap van een halve limoen met een eetlepel olijfolie, de gekneusde knoflook en peper en zout. Leg de zalm in de de marinade en zet hem 15-30 minuten in de koelkast.
  • Begin met het maken van de salsa. Snijd de paprika, mango, avocado en rode ui in kleine stukjes en meng dit in een kom met het sap van een halve limoen, een eetlepel olijfolie en zout en peper.
  • Neem een bakje met hoge randen en doe daarin de olie, het ei, de mosterd, azijn en het sap en de rasp van een halve limoen. Meng dit kort met de staafmixer en je zult merken dat er binnen een paar seconden al een mayonaise ontstaat.
  • Verwarm de taco’s één voor één kort in een koekenpan of de magnetron en bak ondertussen de zalm in een koekenpan met een laagje olijfolie. Wanneer de zalm gaar is, haal je hem uit de pan en laat je hem even rusten op een snijplank. Neem vervolgens twee vorken en trek de zalmmoot in grove stukken uit elkaar.
  • Neem de verwarmde taco’s en leg in het midden van elke taco wat van de salsa, een paar blaadjes sla, wat zalm en vervolgens nog een schepje salsa. Maak af met wat blaadjes koriander en een schepje limoenmayonaise.
  • Eventueel kun je de taco’s serveren met wat partjes limoen en een flesje hete saus.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: super smeuïge risotto met gerookte zalm en doperwten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 2 zalmfilets
  • 2 limoenen (rasp en sap)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout
  • 1/2 rode paprika
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1/2 rode ui
  • 180 milliliter neutrale olie (voor de limoenmayonaise)
  • 1 ei
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel azijn
  • 8 kleine tortilla's
  • 1 kropje baby romainesla
  • klein bosje koriander