Ingrediënten
  • Bakspray
  • 115 gram amandelmeel
  • 50 gram suikervervanger (Sukrin)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 4 eetlepels gesmolten boter
  • 60 milliliter slagroom
  • 2 grote eieren
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • Voor het chocoladeglazuur:
  • 170 gram koolhydraatarme poedersuikervervanger (bijv. van Greensweet, Sukrin)
  • 125 milliliter water
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • Snufje zout
10 min + 45 min wachttijd min.
10 pers.

Wat? Ja, het kan echt!

Heb jij jezelf toegelegd op een koolhydraatarm of ‘keto’-dieet? Voortaan hoef je niet meer van je eetvoornemens af te dwalen als je trek hebt in een lekkere chocoladedonut. Wij kwamen deze low carb versie tegen en waren meteen verkocht! 

Let op, voor dit recept heb je wel een donutvorm nodig.

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de donuts:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de donutbakvorm in met bakspray. Vergeet ook niet het midden (de plek van het donutgat) mee te nemen.
  • Meng in een grote kom het amandelmeel, de suikervervanger, het bakpoeder en het zout.
  • Mix in een andere kom de gesmolten boter, room, eieren en vanille-aroma. Maak een kuiltje in de droge ingrediënten en giet hierin de vloeibare mix. Roer totdat alles net is gemengd.
  • Vul elke donutvorm voor 3/4 op met het beslag. Bak de donuts ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen alvorens ze uit de bakvorm te halen.
  • Maak ondertussen het chocoladeglazuur. Zeef de poedersuiker en cacaopoeder samen in een grote kom. Voeg hieraan het water en een drupje vanille-aroma toe en meng tot een glad beslag.
  • Verplaats de donuts naar een rooster. Giet het chocoladeglazuur gelijkmatig over de donuts. Laat 10 minuten staan, zodat de chocolade de kans krijgt om hard te worden.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Koolhydraatarme pindakaaskoekjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • Bakspray
  • 115 gram amandelmeel
  • 50 gram suikervervanger (Sukrin)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 4 eetlepels gesmolten boter
  • 60 milliliter slagroom
  • 2 grote eieren
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • Voor het chocoladeglazuur:
  • 170 gram koolhydraatarme poedersuikervervanger (bijv. van Greensweet, Sukrin)
  • 125 milliliter water
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • Snufje zout