07 januari 2021

De hoofdprijs voor het kampioenschap frikandellen eten is niet mis – Zou jij meedoen?

Schuif die goede voornemens maar even opzij, want deze kans om 10.000 euro in de wacht te slepen wil je niet aan je neus voorbij laten gaan. In april vindt namelijk het kampioenschap frikandellen eten plaats. De persoon die het meeste frikandellen weet te verorberen, gaat met een leuk bedrag naar huis. Meedoen?

Frikandellenkampioen

Wil jij jezelf de volgende frikandellenkampioen kunnen noemen? Dan is het tijd om te gaan oefenen, want de eetwedstrijd staat gepland op 4 april 2021 in het Belgische Gent. Voor een tientje kun je je inschrijven, maar je zou zomaar een flink geldbedrag binnen kunnen slepen door simpelweg het grootste aantal frikandellen op te schrokken. Makkelijk verdiend, nietwaar?

Spelregels

Toegegeven, een sterke maag moet je wel hebben. Na het verorberen van de laatste gefrituurde staaf moet je namelijk een uur lang niet overgeven of een bezoekje brengen aan het toilet, dus zul je even onder het toeziend oog van de jury moeten blijven. Aan hoeveel frikandellen moeten we ongeveer denken? Bij het kampioenschap van 2018 wist de Nederlandse Ton Firing er in een kwartier bijna achttien naar binnen te werken. Mét appelmoes. Denk jij dat je het beter kan? Je zou er zomaar 10.000 euro aan over kunnen houden – en een levenslange afkeer van je favoriete snack.

Disclaimer

Opgelet: de datum, geldprijs en locatie van deze eetwedstrijd hebben we ontdekt op de website Favorflav. Een bericht van de organisatoren zelf kunnen we helaas niet vinden. Wél vind je hier alvast het Facebookevenement voor het kampioenschap van 2022, waar je toch maar mooi 1000 euro kunt winnen.

Lees ook: Trainen maar: schrijf jij je in voor de biermarathon?

Dit artikel later nog eens bekijken? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: Favorflav, FHM | Beeld: Frikandel door Like_the_Grand_Canyon onder licentie CC BY-NC 2.0