19 juni 2019
30 min.
4 pers.

Heerlijk met een laag kruidenroomkaas!

Wie een koolhydraatarm dieet volgt of probeert wat te minderen met de koolhydraten, komt er al heel snel achter dat brood een ware boosdoener is. Zo jammer, want er zijn veel smeersels en beleg dat je juist wel mag eten tijdens het schrappen van de koolhydraten. Gelukkig valt met wat creatief denken (en bakken) een hoop op te lossen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze koolhydraatarme bloemkoolbagels?

Zo kun je toch bagels eten en je aan je koolhydraatarme dieet houden.

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Doe de bloemkool in een keukenmachine en zet deze aan tot de bloemkool fijn is.
  • Doe de bloemkool in een magnetronbestendige kom en dek af met folie. Plaats de bloemkool daarna drie minuten in de magnetron.
  • Doe vervolgens de bloemkool in een kaas- of theedoek en knijp het vocht eruit. Doe de bloemkool daarna weer terug in de kom.
  • Voeg vervolgens de geraspte kaas en het ei aan de kom toe en roer tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel acht hompjes van het mengsel over de bakplaat. Gebruik vervolgens een lepel om het mengsel te vormen tot een 2 centimeter dik geheel en een mooi rondje zo groot als een bagel. Steek daarna met een klein rondvorming object een rondje uit het midden van de bagel. Verdeel daarna de maan- en/of sesamzaadjes over de bagel.
  • Bak de bagels 22 tot 25 minuten. Laat daarna afkoelen en besmeer of beleg de bagel met je favoriete hartige topping, bijvoorbeeld roomkaas of ei.

Lees ook: Deze 10 groentesoorten zijn koolhydraatarm

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Eating Well | Beeld: Videostill Eating Well 

Ingrediënten
  • 680 gram bloemkool
  • 110 gram geraspte cheddarkaas
  • 1 ei
  • 2 theelepels sesam- en/of maanzaad