Maayke

Sommige groentesoorten bevatten minder koolhydraten dan anderen

Of je nu bezig bent om wat meer op je voeding te letten of je aan een strikt koolhydraatarm dieet probeert te houden, het is altijd handig om te weten wat je beter wel en niet kunt eten. Van de meeste groentesoorten gaan we ervan uit dat we het gerust kunnen eten. Toch zijn er een aantal soorten die beter zijn dan anderen. Zo zijn deze tien groentesoorten volledig koolhydraatarm.

Dit zijn de meest koolhydraatarme groenten.

1. Bloemkool

Bloemkool bevat veel vezels en voedingstoffen. Daarnaast zitten er weinig calorieën in deze koolsoort. Met name vitamine K, B6 en B11 vind je veel terug in deze groentesoort, dus een prima groente om op te nemen in je koolhydraatarme dieet!

2. Asperges

Of je nu liever groene of witte asperges eet, beide soorten bevatten weinig koolhydraten. Ook in deze groenten zitten veel vitamine K, B1, B2, B6 en E. Daarnaast bevat het ook nog eens veel gezonde mineralen.

3. Spinazie

Wil je een bom aan mineralen binnenkrijgen én koolhydraatarm eten? Dan is spinazie je beste vriend! Deze groente zit tjokvol met mangaan, magnesium, ijzer, calcium, kalium, koper, fosfor, zink en seleen.

4. Bleekselderij

In de warme zomermaanden is de frisse bleekselderij een perfecte groentesoort om te verwerken in je gerechten. Naast dat deze groente koolhydraatarm is, bevat het ook veel vitaminen en mineralen. Zo zit je met 100 gram bleekselderij al aan de ‘Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid’ vitamine K.

5. Komkommer

Nog zo’n lekkere, frisse groente voor de zomermaanden: de komkommer. Verwerk 100 gram van deze groente in je salades en je hebt direct zo’n 20 procent van de ‘Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid’ vitaminen en mineralen binnen.

6. Paksoi

Een groente die perfect past in een lekker wokgerecht is paksoi. Deze vitaminebom is ook nog eens koolhydraatarm dus het is een makkelijke manier om je wokgerecht koolhydraatarm te maken.

7. Broccoli

Dat broccoli een van de gezondste groentesoorten is hoeven we je vast niet meer te vertellen. Deze groene broer van de bloemkool bevat een breed spectrum aan mineralen. Zo zit er in broccoli mangaan, kalium, molybdeen, fosfor, magnesium, calcium, seleen, ijzer en zink.

8. Sla

Diverse slasoorten bevatten over het algemeen weinig koolhydraten. Een vitaminebom is sla niet echt te moeten, maar de verfrissende groente is wel rijk aan calcium en bevat nog relatief veel vitamine C. Lekker om te combineren in een salade met komkommer!

9. Spruiten

Het is niet iedereens favoriet, maar spruiten bevatten ook weinig koolhydraten. Ben je wel gek op spruitjes? Dan kun je er veel voordelen uit halen door de grote hoeveelheid vitamine C en ijzer die in deze groentesoort zit.

10. Aubergine

En tenslotte mag de aubergine niet aan dit rijtje ontbreken. Ook deze groentesoort bevat veel mineralen en zitten er veel vitamine K, C en B in deze groente.

Lees ook: 5 redenen waarom koken goed is voor je geestelijke welzijn

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: Pxhere