redacteur
35 min.
4 tot 6 pers.
Ingrediënten
  • 650 gram hachee
  • een kwart rode kool
  • 1 portie aardappelpuree
  • peper en zout
  • 100 gram kaas (mix van parmezaanse kaas en vol belegen)

Iets meer werk, maar de smaak is het waard!

Stamppotten en stoofschotels: we kunnen er geen genoeg van krijgen! Vooral deze jachtschotel met rode kool en hachee moeten wij met je gedeeld hebben. Dit gerecht kost iets meer werk om te bereiden, maar hij zal gegarandeerd bij iedereen in de smaak vallen. Heerlijk om in het weekend voor het hele gezin te maken!

De voorbereiding kost iets meer werk, maar de smaak is het dubbel en dwars waard!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Vet een ovenschaal in met een klein beetje boter.
  • Schep de hachee in de ovenschaal en verdeel de rode kool er gelijkmatig overheen. Strijk vervolgens de puree met een spatel of de bolle kant van een lepel over de rode kool.
  • Breng de schotel eventueel nog op smaak met peper en zout. Strooi als laatste de kaas over de aardappelpuree.
  • Plaats de ovenschaal voor ongeveer 15 minuten in de oven, totdat de kaas goudbruin is geworden.
  • Haal de ovenschotel uit de oven en serveer direct.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Geef je oer-Hollandse stamppot een Italiaanse twist met dit simpele recept!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Made by Ellen | Beeld: Videostill