Ingrediënten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui
  • 3 theelepels Garam Masala
  • 1 theelepel currypoeder
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 tomaten (of een blik tomatenblokjes van 400 gram)
  • 1 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 425 gram ingeblikte kikkererwten, afgegoten
  • Kokoscrème
  • Sap van 1 limoen
30 min.
4 pers.

Een gezonde en smakelijke maaltijd

Voor de echte carnivoren onder ons is een lekker stukje vlees natuurlijk niet te versmaden. Maar sommige gerechten hebben helemaal geen vlees nodig. Deze kokos-kikkererwtencurry is daar een goed voorbeeld van. Zet hem dus eens op tafel tijdens meatless monday. De zoete kokos en de kruidige saus geven de curry zijn rijke smaak. Wedden dat je het vlees geen seconde mist?

Ook veganisten kunnen van dit maaltje genieten.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de kokos-kikkererwtencurry:

  • Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Snipper de ui en voeg toe aan de pan. Bak 5 minuten, totdat de ui zacht is en glazig ziet.
  • Voeg de Garam Masala, het currypoeder, komijnzaad, korianderzaad en de fijngehakte knoflook toe. Bak 30 seconden aan op laag vuur.
  • Snijd de tomaten in blokjes en doe deze ook in de pan. Bak 6 minuten, totdat er een dikke pasta is ontstaan. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de kikkererwten en kokoscrème toe en roer alles goed door elkaar. Laat 10 minuten pruttelen, zodat het wat indikt.
  • Giet de limoensap erbij en roer, breng indien nodig op smaak met wat zout.
  • Serveer met gekookte rijst en/of flatbread.
  • Geniet ervan!

Tip: je kunt deze kokos-kikkererwtencurry ook heel makkelijk invriezen en opnieuw opwarmen.

Lees ook: Met dit trucje wordt je zelfgemaakte hummus nog lekkerder

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Recipes by Carina | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui
  • 3 theelepels Garam Masala
  • 1 theelepel currypoeder
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 tomaten (of een blik tomatenblokjes van 400 gram)
  • 1 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 425 gram ingeblikte kikkererwten, afgegoten
  • Kokoscrème
  • Sap van 1 limoen