Je kunt eieren gemakkelijk vervangen

Bij een kop koffie hoort natuurlijk een lekkere plak cake. Een cake kun je natuurlijk in de winkel kopen, maar het is heel gemakkelijk – en wel zo lekker – om er zelf één te bakken. Heb je echter geen eieren in huis, of wil je een veganistische variant maken? Dan kun je de eieren heel simpel vervangen door een ander ingrediënt.

Door dit ingrediënt kun je ei makkelijk vervangen.

Cake bakken zonder eieren

Eén van de belangrijkste ingrediënten van een cake zijn eieren. In sommige cakes zitten wel vier stuks. Eieren zorgen ervoor dat je cake goudbruin en luchtig wordt. Ook helpen ze om je baksel mooi te laten rijzen. Onmisbaar dus, zou je zeggen. Toch kun je ook prima een lekkere cake maken zonder ei.

Lijnzaad

Met welk ingrediënt je eieren dan kunt vervangen? Lijnzaad! Hiermee kun je een zogenaamd ‘flax egg’ maken. Dat is een ‘ei’ gemaakt van lijnzaad, dat door veel veganisten gebruikt wordt in cakes, taarten en andere baksels. Lijnzaad heeft net als ei namelijk een bindende werking, waardoor jouw cake niet uit elkaar valt en net zo luchtig wordt als een cake mét eieren.

Zo gebruik je het

Flax egg maak je door het gebroken lijnzaad nog fijner te malen in een keukenmachine of met een vijzel. Meng vervolgens één eetlepel fijngemalen lijnzaad met drie eetlepels lauw water. Roer dit goed door en laat het tien minuten staan. Je zult zien dat het lijnzaadmengsel na deze tien minuten geweld is. Nu heb je flax egg gemaakt. Je kunt het gewoon door het beslag heen roeren en je cake meteen de oven in schuiven. Kind kan de was doen!

Lees ook: Arretjescake zónder rauw ei is heel makkelijk gemaakt! Zó doe je dat

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Womens Health | Beeld: Videostill