redacteur
20 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 140 gram rauwe hazelnoten
  • 350 gram melkchocolade
  • 2 eetlepels olie
  • 25 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel zout

Kind kan de was doen

Als kind smeerden we het al fanatiek op onze boterham en nog steeds vinden we het een ware traktatie: Nutella. Deze romige hazelnotencrème is inmiddels niet meer weg te denken uit de foodscene. Zo staat de supermarkt vol Nutella-ijs, bakken we op zondag Nutella-pannenkoeken en schieten de Nutella-winkels als paddenstoelen uit de grond. Wist je dat je Nutella ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? Minstens zo lekker als de supermarkt-variant!

De slogan “De beste hazelnootspread ter wereld” snappen wij wel.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je homemade Nutella:

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hierover de hazelnoten. Rooster ze 7 à 8 minuten in de oven, totdat ze goudbruin geworden zijn. Wikkel de hazelnoten in een theedoek en wrijf ze stevig tussen je handpalmen, zodat de meeste ‘velletjes’ eraf zijn. Laat afkoelen.
  • Smelt de chocolade in de magnetron en laat afkoelen.
  • Doe de hazelnoten in de keukenmachine en vermaal ze totdat er een pasta is ontstaan. Voeg de olie, suiker, cacaopoeder, vanille en het toe en mix opnieuw, totdat het mengsel helemaal glad is. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe en mix nogmaals.
  • Zeef het mengsel om klontjes te verwijderen en vang de gladde hazelnootpasta op in een afsluitbaar potje.
  • Bewaar de hazelnootpasta in het potje op kamertemperatuur, maximaal twee weken.
  • Smeren – of lepelen – maar!

Lees ook: Recept: Nutella-pannenkoeken met warme chocoladesaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The cooking foodie | Beeld: Videostill