Ingrediënten
  • 30 milliliter olijfolie
  • 3 limoenen: 1 limoen voor de marinade (rasp), 1 voor de saus (sap) en 1 ter garnering (partjes)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Snufje zout en peper
  • 1/2 theelepel rode pepervlokken
  • 450 gram garnalen (staart verwijderd)
  • 240 milliliter zure room
  • 90 gram geroosterde rode paprika's
  • 1/2 theelepel komijn
  • 3 eetlepels verse koriander voor de saus + 2 eetlepels ter garnering
  • 30 milliliter water
  • 300 gram groene of paarse kool
  • 1 avocado
  • 6 taco's
redacteur
25 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 30 milliliter olijfolie
  • 3 limoenen: 1 limoen voor de marinade (rasp), 1 voor de saus (sap) en 1 ter garnering (partjes)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Snufje zout en peper
  • 1/2 theelepel rode pepervlokken
  • 450 gram garnalen (staart verwijderd)
  • 240 milliliter zure room
  • 90 gram geroosterde rode paprika's
  • 1/2 theelepel komijn
  • 3 eetlepels verse koriander voor de saus + 2 eetlepels ter garnering
  • 30 milliliter water
  • 300 gram groene of paarse kool
  • 1 avocado
  • 6 taco's

Voedzaam én lekker!

Over het algemeen proberen we gezond te eten – de pasta’s in roomsausjes daar gelaten. Lastig? Nee hoor, dat hoeft het helemaal niet te zijn. Gezond eten kan namelijk nog steeds heel lekker zijn! Dat bewijzen deze gezonde garnalentaco’s met een pittig sausje wel. Zeg nu zelf: ze zien er toch uit om aan te vallen?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je ze:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Combineer de olijfolie, rasp van 1 limoen, knoflook, peper, rode pepervlokken en het zout in een kommetje. Doe de garnalen erbij en laat ze 15 minuten in dit mengsel marineren.
  • Maak intussen de saus. Doe hiervoor de zure room, geroosterde paprika, sap van 1 limoen, komijn, koriander, peper, het zout en water in de blender. Mix kort tot een glad mengsel. Zet de saus apart.
  • Snijd de kool in stukjes en een limoen in partjes. Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit. Lepel beide helften uit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Haal de garnalen uit de marinade en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de garnalen 3 minuten in de oven. Draai de garnalen vervolgens om en rooster nogmaals 3 minuten.
  • Verwarm intussen de taco’s in de magnetron op de hoogste stand (ca. 15 seconden).
  • Leg de taco’s op een bord en verdeel de kool erover. Leg de garnalen en stukjes avocado erbovenop. Besprenkel met de pepersaus en garneer met wat verse koriander en een partje limoen.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: taco’s met zalm, avocado en limoenmayonaise

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Entertaining with Beth | Beeld: Videostill