15 min.
2 pers.

Nog lekkerder dan de klassieke bruschetta

We zijn dol op bruschetta. Het gegrilde brood met knoflook en tomaat is niet alleen overheerlijk, maar ook nog eens ontzettend simpel te maken. Met dit recept geven we de klassieke bruschetta een twist. De tomaatjes worden eerst geroosterd en de bruschetta wordt daarnaast geserveerd met wat ricotta en mozzarella.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Grill de plakken ciabatta in een grillpan aan beide kanten.
  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Leg de cherrytomaatjes, knoflook, chili en oregano op een bakplaat. Besprenkel met ongeveer 3 eetlepels olijfolie en breng op smaak met een beetje zout.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak 3 minuten.
  • Doe de mozzarella in een kom en prak grof met een vork. Voeg de ricotta toe en breng op smaak met wat zout en peper. Roer tot een geheel.
  • Doe de zongedroogde tomaten in een keukenmachine en laat de machine draaien tot een pasta ontstaat.
  • Pak de ciabatta’s erbij en wrijf met een teentje knoflook over de bovenkant van de plakken.
  • Besprenkel de plakken met wat olijfolie.
  • Verdeel de zongedroogde tomatenpasta en het ricottamengsel over de ciabatta’s.
  • Leg wat basilicumblaadjes op de broodjes en leg er daarna de geroosterde tomaatjes bovenop.
  • Besprenkel met nog wat extra olijfolie en genieten geblazen!

Ook lekker: Roerbak met rundvlees en broccoli in smeuïge saus

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Jamie Oliver | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 4 grote plakken ciabatta
  • 200 gram cherrytomaten
  • 3 teentjes knoflook, grofgesneden + 1 teentje knoflook
  • 1/2 chilipeper, fijngesneden
  • Olijfolie
  • Zout
  • 75 gram mozzarella
  • 40 gram ricotta
  • 80 gram zongedroogde tomaten
  • Verse basilicum