Sabine

Zo wordt het makkelijker om die ongezondere boodschappen te weerstaan

De supermarkt is dé plek waar je tig gezonde producten als groente, fruit en volkoren producten kunt vinden. Het wemelt er daarentegen ook van de ongezonde snacks en je moet van goeden huizen komen als je die allemaal wil weerstaan. Gelukkig schijnt er een trucje te zijn dat het makkelijker maakt.

Een snack vooraf

Het zit ‘m allemaal in de pre-supermarktsnack. Onderzoekers van de Cornell University kwamen erachter dat het voordelig werkt op je supermarktaankopen als je van tevoren een appel eet. Om tot deze conclusie te komen, onderzochten ze drie groepen. De ene groep kreeg voordat ze boodschappen ging doen een appel, de andere groep kreeg een koekje en nog een groep kreeg niets. Het resultaat? De appeleters schaften 28 procent meer fruit en groenten aan dan de koekjeseters. Of de mensen zonder snack het er beter vanaf brachten? Ook niet. De appeleters kochten 25 procent meer fruit en groenten dan degenen die op een lege maag boodschappen deden.

Gezonde mindset

Of het nu per se een appel moet zijn? Waarschijnlijk niet. Door van tevoren iets gezonds te eten, zit je in een gezonde mindset. Een appel is een voorbeeld, maar het kan net zo goed met een banaan of een handje druiven. Een van de onderzoekers, Aner Tal, verklaart dat alles wat je in een gezonde mindset brengt, je positief beïnvloedt om gezondere keuzes te maken.

Lees ook: 9 manieren om geld te besparen op boodschappen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Food52 | Beeld: Unsplash