Sabine

Verwarm geen zelfgemaakte of kant-en-klare wafels in de magnetron

In het gloren van de ochtend uitpakken met een wafelontbijtje, doen we meestal niet. Voelen we in de ochtend toch die culinaire uitspatting? Dan maken we maar meteen een portie extra en die wafels verwarmen we het liefst later gemakzuchtig in de magnetron. Alleen blijk je dit beter niet te kunnen doen.

Niet in de magnetron verwarmen

Waar zouden we toch zijn zonder de geliefde magnetron? Het maakt ons leven een stuk makkelijker, want in een ping is dat ene kliekje weer opgewarmd. Wafels kun je alleen beter niet in de magnetron verwarmen. De wafels verliezen daardoor hun lekkere structuur.

Slappe hap

In de magnetron worden wafels wel warm, maar ze verliezen hun knapperige structuur. In plaats daarvan eindig je met een sponsachtige, slappe wafel. Dit komt omdat de wafel in de magnetron wordt uitgedroogd. Het is daarom beter om je wafel in een toaster te verwarmen of anders in de oven.

In de oven

Voor laatstgenoemde methode kun je de oven het beste voorverwarmen op 175 °C. Verwarm daarna de wafels zo’n 10 minuten en je kunt genieten van heerlijke, crispy wafels. 

Lees ook: Rijst in de magnetron koken? Dat doe je zó

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Mashed | Beeld: Unsplash, Andrijana Bozic