Naomi

Lekker om het weekend in te luiden

Eindelijk is het weekend. Hoog tijd om dit even goed te vieren. Doe dat met deze heerlijke Baileys® chocoladepudding. Let wel op: de alcohol blijft aanwezig, dus hij is niet geschikt voor kinderen! En voor jou geldt: geniet, maar wel met mate. Eet smakelijk!

Wat heb je nodig?

  • 60 milliliter Baileys®
  • 480 milliliter volle melk
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 60 gram chocolade (puur)
  • 100 gram suiker
  • 25 gram cacao
  • 2 eetlepels maïzena
  • een snufje zout naar smaak
  • slagroom naar smaak

Wat moet je doen?

  • Doe de suiker, cacaopoeder en maïzena bij elkaar in een sauspan. Giet de melk erbij en roer het door elkaar.
  • Verhit het op middellaag vuur totdat het wat dikker wordt en zacht begint te koken. Blijf roeren!
  • Voeg nu de boter toe en blijf voor ongeveer 2 minuten lang roeren.
  • Haal de pan van het vuur en voeg nu de vanille, chocolade, Baileys® en zout toe. Roer het geheel goed door.
  • Haal van het vuur, laat de pudding afkoelen en zet vervolgens voor 4 uur in de koelkast.
  • Maak de chocoladepudding af door voor het serveren wat slagroom toe te voegen.

Lees ook: Voor deze luchtige cocktail met ananas en Disaronno® heb je maar 3 ingrediënten nodig!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tipsy Bartender | Beeld: videostill tipsy bartender